Fél lábbal a repülőn

Bár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a veszprémi csapat, az első meccsét 26:23-ra behúzta a Telekom Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

A bakonyiak a Final Fourba jutásért játszottak a francia Montpellier csapatával, a két meccses párharc első összecsapását nagy iramban kezdték a felek.

A vendégegyüttesről tudni lehetett, hogy a gyors játék a fegyverük, de az is látszott, hogy videózással is készültek a mérkőzésre. A Montpellier ugyanis a nyitott védekezést hozta az arénába, ami az elmúlt meccsek képe alapján nem ment a Telekomnak. Ennek megfelelően a 12. percben még vezetett is a francia gárda (5:6), ám a hazaiak átlövői végre teljesíteni látszódtak. Ilic és Nagy vette kezelésbe az eredményt, de segítségükre volt Palmarsson és Nilsson is abban, hogy a 25. percre 10:7-et mutatott az eredményjelző. A háromgólos előnyt tudták a magyarok őrizni annak ellenére, hogy a 17. percben piros lappal kiállították a védekezés egyik alappillérét, Schuch Timuzsint.

13:10-ről folytatták a mérkőzést, és bár az első 5 perc gólcsendes volt - Andreas Nilsson talált be a játékrészben először (14:10) - a félidő derekára már stabilan öttel vezetett a hazai csapat. Azok is megnyugvást kaptak így, akik féltek az utóbbi idők második félidejének elején mutatott játékképtől. Az utolsó 10 percben aztán elkezdett hibázni a Veszprém, egyre-másra jöttek elő a technikai allűrök, az 53. perctől 2:5-ös a Telekom mérlege. Szerencsére az ellenfél csak közelebb tudott kúszni, a győzelmet már nem tudták elvenni a hazaiaktól, akik végül 26:23-ra nyertek.

A 17. percben Schuch Timuzsin piros lapját kék is követte, amit a kirívó szabálytalanságok megtorlására vezettek be. A magyar játékos odakönyökölt francia ellenfelének, amiért a játékvezetők mindkét lapot felmutatták neki. A kék lap automatikus fegyelmi tárgyalást von maga után, eszerint nagy a valószínűsége, hogy Timuzsin nem léphet majd pályára a jövő hét vasárnapi (04.30 18:30) visszavágón.

Mérkőzéstükör

Patrice Cayaner: Csalódottak vagyunk, mert veszettünk. Úgy érzem, hogy kisebb különbség van a két csapat között. Van még egy mérkőzésünk, megpróbálunk a lehető legjobb formánkat mutatni.

Jure Dolenec: Nehéz mérkőzés volt, jól játszottunk. Szerettünk volna nyerni, de nem voltunk elég jók a támadásokban, könnyű helyzeteket hibáztunk. A második meccsre ezt javítanunk kell.

Javier Sabaté: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Jó volt a védelmünk, 23 gólt kaptunk csak tőlük, ami jónak számít, hiszen az utolsó mérkőzésein 31-32 gólt lőtt az ellenfélnek. A mérkőzés nagy részében hiba nélkül tudtunk játszani, de az utolsó 10 percben elkezdünk hibázni, amit a francia csapat ki is használt. Elégedettek vagyunk, most lesz egy kis időnk pihenni, és talán a felépül Ancsin Gábor és Marko Kopljar is.

Aron Palmarsson: Jó mérkőzés volt, nézni is és játszani is. Egyenlően kezdtük a mérkőzést, de aztán el tudtuk menni 2-3 góllal a félidőben. A cél az volt, hogy tovább növeljük, ami sikerült is, de jó lett volna még nagyobb differenciát kialakítani. Nagyon sokat futnak, nyomást helyeznek az ellenfélre.

Telekom Veszprém - Montpellier HB 26:23 (13:10)

Veszprém, vezette: Oscar Raluy Lopez, Angel Sabroso Ramirez (spanyolok)

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 2/2, Nagy László 6, Renato Sulic 1, Aron Palmarsson 6, Momir Ilic 4, Iváncsik Gergő 2, csere: Mikler Roland (kapus), Gulyás Péter, Schuch Timuzsin, Andreas Nilsson 3, Cristian Ugalde, Gasper Marguc, Mirsad Terzic, Lékai Máté 2
Vezetőedző: Javier Sabate

Montpellier: Vincent Gerard - Aymen Toumi, Valentin Porte 5, Ludovic Fabregas 4, Baptiste Bonnefond 1, Arnaud Bingo 1, Diego Simonet 2, csere: Jonas Truchanovicius 2, Mathieu Grebille 1, Jure Dolenec 4/2, Michael Guigou 3/1, Miha Zvizej, Jean Loup Faustin
Vezetőedző: Patrice Canayer

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3
Kiállítások: 14 perc, illetve 8 perc

6

Képgaléria