Megműtötték Szucsánszki Zita vállát

Megműtötték Szucsánszki Zita vállát, mert a Ferencváros kézilabdázójának sérülése a vártnál sokkal súlyosabbnak bizonyult.

A klub honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a csapatkapitány válla április 2-án, a Győri Audi ETO elleni győztes Magyar Kupa-döntőben sérült meg, de a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét.

Szucsánszki öt nappal később Bukarestben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén nem tudott pályára lépni, de egy héttel később a visszavágón nagy fájdalmai ellenére is vállalta a játékot.

Az újabb vizsgálatok sem mutattak egyértelmű képet, ezért Pavlik Attila csapatorvos javaslatára hétfőn megműtötték az irányítót.


MTI Fotó: Kovács Anikó (archív)

"Az operáció során kiderült, hogy a sérülése súlyosabb, mint amit a panaszai és a vizsgálatok alapján gondoltunk. Vélhetően a kupadöntőben a vállában teljesen elszakadt a porcszalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezen kívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk." - nyilatkozta Pavlik Attila.

Mint az orvos kifejtette, volt egy részleges rotátorköpeny-szakadás, illetve apróbb porcprobléma is, amelyet a beavatkozás során elláttak. A következő négy hétben fel lesz kötve Szucsánszki keze, addig csak minimális mozgást végezhet, utána pedig három-négyhónapos erőteljes rehabilitáció vár rá.

"Annyiból ideális a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobóvállnál azért ez nem kicsi sérülés" - fogalmazott a csapatorvos.