Döntőben a Győri Audi ETO

A Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében szombaton, így vasárnap finálét játszhat.

"Sziasztok! Szerintem készen vagyunk, de nagyon kell a szurkolásotok. Hajrá, ETO!" - így szólt magyarul a győri drukkerekhez a hangosbeszélőn keresztül Ambros Martín vezetőedző, nem sokkal a kezdés előtt.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az előző idény BL-ezüstérmesének játéka eleinte valóban azt igazolta, hogy alaposan felkészült az elődöntőre, hiszen remekül védekezett és gyorsan előnybe került (4-1). A szurkolók is remekül teljesítettek, bár némi meglepetésre nem volt telt ház a Papp László Budapest Sportarénában.

A folytatásban a Buducnost is szigorított a védőmunkáján, ennek egyik következményeként a 14. percben Yvette Broch vérző orral hagyta el a pályát, csapata pedig hét percen keresztül nem tudott betalálni. Broch nem sokkal később visszatért és góllal büntette a szabálytalanságot (7-4), de Katarina Bulatovic és a román Cristina Neagu vezérletével tartotta magát az ellenfél. Érdekesség, hogy az első félidőben csak ők ketten szereztek gólt a montenegróiaknál.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Görbicz Anita eredményességének, és csapata hatékony játékának köszönhetően hamarosan ötgólos különbség alakult ki, és bár a hajrában a román játékvezetői páros ítéleteivel is meg kellett küzdeniük a győrieknek, három találatot megőriztek az előnyükből (12-9).

A második félidőt is kiválóan kezdte a magyar együttes (15-9), a Buducnost kilenc perc elteltével - hétméteresből - talált be először. A bírói felfogás a szünet után sem változott, Tomori Zsuzsannát a harmadik kétperces kiállítása miatt elveszítette csapata, amely egyébként kimondottan eredményes volt emberhátrányban.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A játék képe és menete nem változott, a győrieket ezúttal senki és semmi nem tudta kizökkenteni, lendületük egészen a lefújásig tartott, így a tavalyihoz hasonlóan idén is legyőzték az elődöntőben a Buducnost Podgoricát (26-20).

A montenegrói együttes legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt hét góllal.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A győriek korábban négy alkalommal (2007, 2008, 2010, 2011) az elődöntőben búcsúztak, háromszor (2009, 2012, 2016) ezüst-, kétszer (2013, 2014) pedig aranyérmet nyertek, vagyis a vasárnapi lesz történetük hatodik BL-döntője.

A Buducnost a 13. elődöntőjét játszotta, és tizedszer nem jutott tovább.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eredmény, női Bajnokok Ligája, elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-20 (12-9)

A Győr gólszerzői: Görbicz 9, Groot 5, Amorim 4, Broch 3, Bódi 2, Tomori, Mörk, Hársfalvi 1-1