Martín: ahogy kezdtük a meccset, úgy is fejeztük be

Ambros Martín vezetőedző szerint a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjének elején és végjátékában is remekül teljesített, ez nagyban hozzájárult a montenegrói Buducnost Podgorica 26-20-as legyőzéséhez.

"Jól összpontosítottunk az elején, próbáltuk a legjobbat kihozni magunkból. Elégedettek vagyunk, mert ahogy elkezdtük a mérkőzést, úgy is fejeztük be" - nyilatkozta a spanyol szakvezető a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes torna első elődöntőjét követően.

A montenegrói együttes edzője, Dragan Adzic szerint vereségük egyik oka, hogy több játékos hiányzott a tavalyihoz képest a keretükből.

"A győriek megérdemelten jutottak a fináléba. Sajnos, mi ezúttal nem találtuk a győzelemhez vezető utat. A tavalyi szezonban jobbak voltunk, most csalódottak vagyunk, hogy így alakult, de rengeteg játékos cserélődött nálunk tavaly óta" - mondta.

A győriek világbajnok brazil légiósa, Eduarda Amorim úgy látta, a kapusteljesítmény és a védekezés volt a siker legfontosabb összetevője.

"Kontrolláltuk a találkozót, rendkívül koncentráltan játszottunk már az elejétől kezdve. Minden mérkőzést szeretnénk így indítani, de a mai különösen fontos összecsapás volt" - értékelt az öt gólt szerző Nycke Groot. A holland irányító elmondta, a Buducnost kissé fáradtnak tűnt, ennek tulajdonítja, hogy az elején el tudott lépni a Győr, amely aztán tartotta is  előnyét.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kitért saját csapata játékára is, amelyből a remek védőmunkát emelte ki.

Hozzátette, most a regenerációé lesz a főszerep, enni és pihenni fognak a társaival, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a vasárnapi fináléra, amelyben hasonló kezdésben reménykedik.

"A kiválóan záró védekezés volt a siker kulcsa, valamint az, hogy egyénileg is jól kontrolláltuk az ellenfél játékosait  - szögezte le a remekül védő norvég Kari Aalvik Grimbsbö, aki előretekintett a fináléra is. - Holnap mindent elölről kell kezdenünk, egy új meccs lesz, új lehetőségekkel."

A Buducnost jobbátlövője, Katarina Bulatovic úgy látta, ellenfelük ezúttal még a tavalyinál is jobb volt.

"Nagyon jól felkészültek belőlünk, már a meccs elején megmutatták, mit tudnak, és végig domináltak. Sajnos, nem találtunk fogást rajtuk. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, hogy idén sem sikerült a döntőbe jutnunk, de el kell ismernünk, hogy ellenfelünk ma jobb volt nálunk."

Az előző idényben BL-ezüstérmes győriek a vasárnapi fináléban a címvédő román CSM Bucuresti és a macedón Vardar Szkopje elődöntőjének győztesével játszanak.