Májusi éremeső a tájfutóknál

Mintegy félezer résztvevővel zajlott le a Nógrád Nagydíj országos rangsoroló tájékozódási futó verseny az ünnepi hosszú hétvégén.


Bálint Bendek második helyezett (Fotók: Bálint Bence)

A háromnapos megmérettetés során egy erdei rövidtávú futam, egy normáltávú, és egy rövidített normáltávú futam várt a nevezőkre, de a programot éjszakai tájékozódási verseny és egy 3x3-as váltó versenyszám is gazdagította, valamint az utánpótlás nevelők klubok számára Ifjúsági találkozó névvel egy külön versengést is hirdettek a szervezők, pénzjutalmat felajánlva a legjobb eredményt elérő klub részére.


Kovács Jeromos második helyezett

Salgótarján környékén változatos, részletgazdag domborzati formákkal leírható, különleges sziklaalakzatokban gazdag terepeken bizonyíthattak öt ország versenyzői között a Veszprém megyéből érkező tájfutók is, akik több számban is remek helyezéseket értek el. Az összes pályát hibátlanul teljesítőknek komoly elszántságra volt szükségük a három nap során, mert a jól futható tölgy és bükkerdők mellett alig áthatolhatóan sűrű bozótos helyeken, és esőtől felázott, sáros, mély horhosokon is át kellett haladniuk az ellenőrző pontok felkutatása során.


Kovács Márk második helyezett

Kiemelten jól szerepelt Bálint Benedek, aki kibérelve magának egy helyet a dobogón, mindhárom eredményhirdetésen a legjobbak közé állhatott, egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet is bezsebelve.


Németh Zsoltné első helyezett

Eredmények

Éjszakai futam:
F18: 3. Bálint Benedek (VHS)
W45: 1. Németh Zsoltné (VHS)
Open: 2. Kovács Márk, Bálint Ádám és Angyal Dániel (VHS)

3x3-as váltó:
F40: 1. az F40 Bálintok csapat (Bálint Gergő, Bálint Ádám és Bálint Benedek)

Nógrád Nagydíj:
M12C: 2. Kovács Jeromos (VHS)
M14E: 2. Kovács Márk (VHS)
M16E: 2. Bálint Benedek (VHS)
M40A: 3. Molnár Zoltán (THT)
M55A: 1. Domán Gábor (THT)
M65A: 3. Andrási Lajos (HER)
W45A: 1. Németh Zsoltné (VHS)
W60A: 1. Komár Béláné (HER)