Negyed óra alatt nyert a Veszprém

Borzalmas első félidő után támadt fel a címvédő, a bajnoki aranyért folytatott harcban 1:0 a Telekom javára.


Képgaléria a cikk végén

Arra azért már senki nem számíthatott, hogy a MOL-Pick Szeged csapat feltett kézzel jön Veszprémbe és simán megadja magát. Ez a Tisza-parti csapat már jóval partiképesebb a korábbi évekhez viszonyítva és végre egy olyan Veszprém-Szeged meccs előtt álltunk, ahol tényleg lehetett izgulni, ki fog nyerni.

Az első tíz percet látva azonban nem, hogy az izgalom, inkább a rettegés vette át a szerepet az érzelmek terén, a 8. percben 1-4- et mutatott az eredményjelző. A szurkolás is hagyott kívánni valót maga után, bár nem volt meglepő, hogy mutatott játék alapján a szektornyi Szeged drukker boldogabb volt. Sabaté hamar felismerte, hogy ha így folytatja csapata, komolyabb baj lehet, így már a 10. percben időt kért. A várt eredmény azonban elmaradt, sőt, a 19. percben újra megbeszélésére hívta játékosait 4-8- as állásnál. A félidő végén sikerült felkapaszkodni mínusz két gólra, de a hazai publikum nyilvánvalóan nem ezt várta a Telekomtól, a 8-10- es szünetbeli eredményt nem adott túl nagy önbizalmat, csak remélni lehetett, hogy a második félidőre feljavulnak.

Hatalmas Pál-fordulást nem hozott az első pár perc, sokkal nem javult a hazaiak játéka, de a 37. percben már 11-11 volt az állás főleg a védelemnek és Mikler Rolandnak köszönhetően. Innentől aztán felváltva estek a gólok, Juan Carlos Pastor a 44. percig nézte, ahogy csapata elveszíti előnyét, majd próbált új lendületet adni a szegedieknek időkérés formájában. A fegyver azonban fordítva sült el, a veszprémiek zsinórban négy gólt is lőttek, előbb Ilic duplázott, majd Gajic és Lékai is betalált az addig minden lövést hárító Sierra kapujába (18-14).

Innentől aztán már nem volt nehéz dolga a hazaiaknak őrizni a végre pozitív különbséget, a szegediek fáradtan és reményvesztetten játszottak. Nem volt így meglepő, hogy a veszprémiek húzták be a két mérkőzéses bajnoki döntő első felvonását, 23:17-es eredménnyel utaznak majd Szegedre, a szerda esti 6 órás visszavágóra.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Az első húsz perc legnagyobb különbsége Sierra volt. Rengeteg ziccert  hibáztunk, a második félidőben jobbak voltunk mint a Szeged. Óriási győzelem, mert sikerült ekkora különbséggel nyernünk.

Lékai Máté: Bajnoki döntőhöz méltó mérkőzés volt. Szenzációs volt a védekezésünk és Mikler Roland is, a támadásokban akadtak hibák. A második játékrészben még jobban tudtunk védekezni és a támadások is feljavultak. A szezon nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, de bármi megtörténhet, még sosem volt ennyi mérkőzésünk. Bár a SEHA- Ligát elvesztettük, úgy érzem a többi cél elérhető.

Juan Carlos Pastor: Nagyon jó első félidőt játszottunk és előnnyel mentünk a félidőre. Egy ilyen csapatot nem szabad engedni, hogy visszajöjjenek a meccsbe, amikor elkezdtek vezetni, akkor már tudtam, hogy vége van a mérkőzésnek. A második meccsen mindenképpen nyerni szeretnénk, nagyon sokat kell tanulni és fejlődni a meccsekből. 14-14- ig mi kontroláltuk a játékot, de a rengeteg hiba okozta a vesztünket.

Bodó Richárd: Szomorú vagyok, mert az első félidőben nagyon jól játszottunk, de sajnos a második félidőben túl sok hibát vétettünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A visszavágón mindent megteszünk majd azért, hogy győzzünk.

Telekom Veszprém - MOL-pick Szeged 23:17 (8:10)

Veszprém, vezette: Herczeg P., Südi P.

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc, Renato Sulic 1, Nagy László 3, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Cristian Ugalde 3, csere: Mirko Alilovic (kapus), Iváncsik Gergő 1, Momir Ilic 2, Aron Palmarsson 3, Dragan Gajic 4/1, Andreas Nilsson 2, Blaz Blagotinsek, Lékai Máté 4
Vezetőedző: Javier Sabate

Szeged: Manuel Sierra - Pedro Rodriguez, Denis Buntic, Matei Gaber, Stas Skube, Bodó Richárd 5, Jonas Kallman 4, csere: Marin Sego (kapus), Sandro Obranovic 1, Thiagus Petrus 1, Balogh Zsolt 4/4, Alen Blazevic, Mario Sostaric 2, Bóka Bendegúz
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Hétméteresek: 1/1, illetve 5/4
Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

6

Képgaléria