Zsetnyai Ákos aranyérme a diákolimpián

Zsetnyai Ákos, a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola tanulója 1. helyezett lett 1500 méteres futásban a Székesfehérváron rendezett diákolimpia országos döntőjén.

A Diákolimpia® Atlétika mai döntőjében a 14-15 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek és 9 versenyszámban – 100 m futás, 300 m futás, 1500 m futás, 4×100 m váltó, 4×1000 m, magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás – hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők.

Az atlétika a legnagyobb létszámot megmozgató sportág a Diákolimpián, hiszen több mint 110 ezer iskolás vesz részt benne. A verseny célja a sportág megszerettetésén és megismertetésén túl a szakág utánpótlás-bázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával. A rendezvénysorozat és így a döntő is kiváló alkalmat biztosít a résztvevő oktatási intézmények közti kapcsolatok kiépítésére. Ezen felül a Diákolimpia® mozgalom lehetőséget biztosít a fair play szellemiség elmélyítésére is. A legjobbak számára pedig az országos versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget teremt, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat egy rangos diákversenyen.

1500 m fiú - IV. kcs.
1. Zsetnyai Ákos Veszprém, Rózsa Úti Általános Iskola
2. Sali Dávid Budaörs, Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium
3. Zsuppán Balázs Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium