Van benne fantázia

Bár nem az az ígérgetős típus, a Mol-Pick Szegedtől érkezett Haszilló Gergő – az elmondása szerint – mégis minden erejével és tudásával azon lesz, hogy a közelgő másodosztályú bajnokság élmezőnyébe „repítse” az új kenyéradóját, a Veszprémi Kézilabda Kft.-t.

A bakonyi megyeszékhely sportbarátai - a felek között régóta tartó kézilabdás rivalizálás okán - felkapják a fejüket, ha egy játékos a Tisza-partról a királynék városába teszi át a székhelyét. Persze ilyenkor nem történik csoda, legyen erre elég Mezei Richárd, dr. Oszlánczi András, Buday Dániel, Eklemovics Nikola és Ancsin Gábor példája, akik az új állomáshelyükön sem tétlenkedtek, ha úgy tetszik: próbálták kivágni a rezet. Hasonló cipőbe bújna a keceli származású Haszilló Gergő is, aki a Telekom Veszprém fő riválisától igazolt az egyesületünkhöz. A huszonegy éves, 192 centi magas fiatalember gyermekként nyolc esztendeig futballozott, jobbszélsőként veszélyeztette a vetélytársak kapuját, majd testnevelő-tanárának köszönhetően „átnyergelt” a kézilabdára. Viszonylag későn, tizenhárom évesen ismerkedett meg a sportággal, ám a focipályánál kisebb küzdőtéren is hamar ráköszöntek a sikerek. Egy soltvadkerti tornán figyelt fel rá Vágó Attila, a Veszprémi Kézilabda Kft. nemrég kinevezett vezetőedzője, aki - a diákolimpiákon és a serdülő viadalokon mutatott teljesítményére hagyatkozva - az akkori műhelyéhez, Szegedre csábította.

Miután a jövő nagy reménységének tartották, nem okozott meglepetést, hogy az alföldi klub ifjúsági csapatát országos bajnoki címig vezette. Az aranyérem megszerzésében elévülhetetlen érdemei voltak: huszonnégy mérkőzésen száznyolcvannégy gólt jegyzett -, majd a felnőttgárda 2015. nyarán kettő plusz egyéves szerződést ajánlott neki. A felkészülést már Zubai Szabolcsékkal kezdte el, Juan Carlos Pastor vezetőedző pedig aláhúzta, hogy a balátlövőből irányítót faragna. Ebből végül nem lett semmi, mert a főhősünk csak a nagyok teszttalálkozóin kapott szerepet, elsősorban az egylet NB I/B Keleti-csoportban vitézkedő U23-as együttesében pallérozódott. Az átlövő az előző öt szezonban - kronológiai sorrendben - száznégy, nyolcvannyolc, kétszázhatvanöt (!), ötvenöt és százhuszonkilenc találattal vétette észre magát az aktuális alakulataiban.

- Ahogy korábban, most is hallgattam az engem hajdan felfedezett, szerintem hazánk egyik legfelkészültebb trénerének, Vágó-mester hívó szavára, aki a legutóbbi holt idényben is bátorított, hogy kövessem őt Éles József műhelyébe, ahol többet és jobban fejlődhetek, a tudásom még inkább kibontakozhat - jegyezte meg a korosztályos válogatott. Végül egy szegedi klubtársammal, Árpási Patrikkal jöttünk ide, s nem udvariaskodásból mondom, de jó helyre kerültünk. Az előző két évadban kevés bizonyítási lehetőséget kaptam a Bajnokok Ligája résztvevőnél; így rendkívül nehéz kitűnni, megmutatnom magam. A pontvadászat tavaszi zárásakor aztán abban maradtunk, hogy a megállapodás plusz egyéves része ne lépjen életbe. Ennek tudható be, hogy szabadon igazolható játékosként nyáron Veszprémbe költöztem. Meggyőződésem, hogy sokat játszhatok majd itt és a közösség segítségére lehetek. A klubnál jelen lévő elöljárók és alkalmazottak - így a sportolók is - szívélyesen fogadtak, a csapatprogramoknak is köszönhetően zökkenőmentes volt a beilleszkedésem. Egyelőre minden nagyon szimpatikus, hiszen a felkészülési derbiken sem mozogtam rosszul. Csak egyetlen dolog zavart: egy csonthártya-gyulladás, amit a sorozatterhelés váltott ki, s ami miatt néhány napig nem edzhettem.

Az értő szemek szerint Haszilló Gergő immár jól védekezik, ráadásul az elmúlt években tovább fejlődött a támadómunkája. Dicséretes a cselező-készsége és a helyzetfelismerő képessége, nem véletlenül nevezték el Szegeden „gólgépnek”. A technikás és sokoldalú bombázó mifelénk is feltalálná magát…