Elsőre simán ment

Átrobogott a Csurgón a jócskán megújult Telekom Veszprém, esélyt sem adtak a félszeg játékkal operáló vendégeknek, 31-15-re kiütötték őket.

Az első hazai tétmérkőzésen a fél Veszprém Aréna volt kíváncsi az új edző és játékosok teljesítményére a Csurgó ellen a magyar bajnokság első fordulójában. Ljubomir Vranjes döntése alapján Dragan Gajic, Cristian Ugalde, Ancsin Gábor és Dzsamali Iman voltak a kimaradók. A csurgói keretben ismerős lehetett Szeitl Erik és Tóth Attila, akik nyáron igazoltak Veszprémből az ellenfélhez.


Képgaléria a cikk végén

Sótonyi László már előre bocsátotta, hogy a megerősödött címvédővel egyébként sem könnyű kezdeni a szezont, a csurgói edzőnek azonban a nyári sérüléshullám is megnehezítette a dolgát. Nagy és Nilsson kapcsolata a pályán ott folytatódott, ahol az előző szezon végén abbamaradt, az átlövő ugyanolyan könnyedén osztotta a labdákat a mindig tökéletesen érkező beállósnak, Bartucznak szinte esélye sem maradt a svéd csapással szemben. A 20. percben sorcsere jött, Nagy helyére Tönnesen érkezett, Blagotinsek Nilssont váltotta, valamint Schuch és Accambray is lehetőséget kapott, csak a kapus és a két szélső maradt a kezdőből. A Telekom, bár mint azt a hazai rendezésű felkészülési tornán látni lehetett, nem csiszolódott még tökéletesen össze, a vendégeknek így is jóformán helyzetecskéi akadtak csak, a 23. percben Manaskov góljával már 15:5-re vezettek a pirosak. A félidőre már tizenhárom gólos előnnyel mentek a pirosak.

A Veszprém aztán folytatta a nagy iramot, az első csurgói gólra pedig öt percet kellett várni, a 36. percben 23-7- re vezettek a hazaiak. A továbbiakban is egyértelmű volt a hazaiak fölénye, gyakorlatilag azt csináltak a pályán, amit akartak. Az 51. percben 26-10- es állásnál Sótonyi László kínjában felváltva mosolygott és csóválta a fejét kínjában, nyilvánvalóan nem ilyen eredményre számított csapatától. A vendégek nem voltak bátrak, félszeg játékkal próbálkoztak, amit a bár nem tökéletesen, de magas szinten játszó Veszprém megbosszult. A 27. percben már zengett a „Játszik a csapat!” a szurkolói magtól. Hazai pályán mindig elvárt a veszprémi győzelem, de ekkora fölényre talán még ők sem számítottak.

Mérkőzéstükör

Sótonyi László: A védekezés agresszivitása volt a legnagyobb különbség. Készültünk, hogy minél kevesebb indítás gólt kapjunk, de nem sikerült sajnos. Az első félidőben nagyon meg voltunk illetődve, a hat lőtt gól nagyon kevés. A második félidőben volt egy-egy felvillanás támadásban és védekezésben is, de nem kettő, hanem 56 perc kellene. Szeretnénk előre lépni a bajnokságban és a játékban is, egyelőre ma ezt nem láttam. Nem a Veszprém az ellenfelünk, de még nem tudom, mire leszünk képesek.

Szeitl Erik: Gratulálok a Veszprémnek. Kicsit furcsa érzések kavarogtak bennem a meccs előtt, ilyen az élet. Sajnos kevésébé jó meccset játszotunk, úgy gondolom sokat kell fejlődnünk védekezésben és támadásban.

Ljubomir Vranjes: Boldog vagyok a győzelem miatt, örülök hogy a játékosaim remekül játszottak. Mindig a 100 százalékra törekszem, ezt a játékosok is bizonyították. Nem csak a 6-0-ás hanem az 5-1- es védekezést játszottuk, de ezen van még mit csiszolni a továbbiak során.

Dejan Manaskov: Ez volt az első mérkőzésem, örülök, hogy sikerült megszerezni a két pontot, de ez még csak a kezdet. Jó 60 percet játszottunk, ahogy a mester is mondta, sokat kellett futnunk, de még sokat kell ezdeni.

Telekom Veszprém - Csurgói KK 31:15 (19:6)

Vezette: Herczeg P., Südi P.

Veszprém: Mikler Roland - Dejan Manaskov 8, Mirasd Terzic, Momir Ilic, Nagy László 1, Andreas Nilsson 4, Gasper Marguc 2, csere: Lékai Máté 2, Wlliam Gerald Accambray 2, Kent Robin Tönnesen 3, Blaz Blagotinsek 3, Schuch Timuzsin, Győri Mátyás 2, Renato Sulic 2, Ligetvári Patrik 2
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Csurgó: Bartucz László - Varjú Martin, Tóth Attila, Borut Oslak 1, Szeitl Erik 2, Jakub Mikita 2,  Bojan Radjenovic 2, csere: Balogh Tibor (kapus), Uelington Ferreira Da Silva, Géczi Áron, Klemen Cehte 1, Iulian Ernest Jerebie, Hanusz Egon 1, Rodolfo Oliveira, Marko Vasic 6/5
Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 0/0, illetve 5/5
Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc

6

Képgaléria