Palmarsson nem tisztelte sem a szurkolókat, sem a csapattársakat

A Sport TV Harmadik Félidő című műsorában az előttünk álló férfi kézilabda BL-szezonnal kapcsolatban Szögi Nándor, a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója és Nikola Eklemovics, a Telekom Veszprém sportigazgatója nyilatkozott. Szóba kerültek az elvárások, az új igazolások és Aron Palmarsson is.

A MOL-Pick Szeged 15. alkalommal indul a legrangosabb nemzetközi kézilabda sorozatban. „Megszereztük azt a rutint, a hátunk mögött lévő szezonokban, amire építhetünk a jövőben. A célkitűzéseinket is e szerint fogalmaztuk meg, idén is szeretnénk mindenféleképpen a legjobb nyolcba jutni. Természetesen majd annak függvényében, kivel kell megküzdenünk a Final4 szereplésért, annak függvényében látjuk, ott milyen eséllyel lépünk pályára. A tavalyi idényben a Párizzsal kellett, amellyel kapcsolatban lehet úgy fogalmazni, hogy egy mini világválogatott volt, de úgy gondolom, egyedüli csapatként pontot szerezve a párizsi katlanban, büszkék lehetünk a tavalyi teljesítményünkre is” – fogalmazott a Harmadik Félidőben az elvárásokkal kapcsolatban Szögi Nándor, a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója. Hozzátette a csoportban a Barcelona, a Löwen, a Vardar is ott lesz például a Szegeddel. - „Fontos az, hogy melyik helyezést csípjük el csoporton belül, persze szeretne az ember legalább a második helyen végezni, de ezek a csapatok is erre törnek. Ezért azt gondolom, a kisebb mérkőzéseken idegenben és hazai pályán is hozni kell minden pontot, a ki-ki meccseken, a nagyok ellen fognak eldőlni a végső helyezések.”

Szóba kerültek a magyar sorozatok is: „Mi évről-évre célkitűzésként tűzzük magunk elé, hogy Magyarországon is nyerjünk akár kupát, akár bajnoki címet, és valóban, ha lehet úgy fogalmazni most megfordult a szituáció, Veszprémben van egy nagy átalakulás, és reméljük, mi ezen a nagy változáson túlestünk tavaly, és a két új játékos érkezése nem fogja ennyire megváltoztatni a játékunkat. Valóban célunk továbbra is az, hogy hazai porondon valamit nyerjünk.”

Az érkezők közül az irányító Dmitrij Zsitnyikovról elmondta, kiváló párost alkot majd Stas Skubéval, és a jövőben Juan Carlos Pastor neki szánja majd a vezér szerepét, de ehhez még egy kis idő kell, hogy elsajátítson mindent. A balszélső Stefan Sigurmannssont jól képzett, erős játékosnak tartja, aki sokat hozzá tud majd tenni a szegedi játékhoz, és az a cél, hogy tehermentesítse Jonas Källmann-t, aki tavaly rengeteg időt töltött a pályán.

„Messze van még a szezon vége, most kezdtünk, de én bízom benne, hogy nem lesz annyi meccs, mint tavaly, jobbat és többet tudunk edzeni, több időt tölt együtt edzéseken a csapat, így könnyebb is lesz játszani” – ezt már Nikola Eklemovics, a Telekom Veszprém sportigazgatója nyilatkozta a Harmadik Félidőben a ránk váró szezonról. A nyáron a csapathoz kerülő új edzőről, Ljubomir Vranjesről azt mondta, játékban az első dolog, amit meg szeretne változtatni az az, hogy több kontragólt lőjön a csapat, gyorsítaná a támadásokat. A Veszprém ezzel mindig nyomás alatt tartaná az ellenfelet, több könnyű gólt szerezne. Ehhez komoly fizikum kell, és a nyári felkészülés során erre nagy figyelmet fordított a svéd szakember, akárcsak a csapategységre és a csapat körüli hangulatra: „Nagyon sok alapszik nála azon, hogy a csapat legyen együtt, és a családok is legyenek együtt. Fontos számára a játékos, a játékos felesége és gyereke. Szeretné, ha a közösség közel lenne egymáshoz, mert úgy gondolja, hogy ezzel lehet eredményt elérni.”

A Veszprém nem indul a 2017/18-as idényben a SEHA-Ligában, így jelentősen csökken meccsszám, a keret létszáma is alacsonyabb, 20 fő alkotja. A sportigazgató szerint ez a létszám elég lesz, és arra is válaszolt, erősebb-e a mostani keret, mint az egy évvel ezelőtti. „Ez a 20 játékos, aki Veszprémben játszik világsztár, extraklasszis, és olyan edző jött, aki tud velük dolgozni, és reméljük, jó eredmények lesznek. A szezon végén kiderül, erősebb-e ez a csapat, mint a tavalyi.”

„Sajnos igaz a hír az egyetlen SMS-sel kapcsolatban, és elég szomorú, hogy egy ilyen profi játékos ilyen döntést hoz, és így cselekszik. Biztosan lesz jogi következménye. Ahogyan tudjuk, Izlandon van. Óriási problémát hoz, ha ennek most nem lesz vége, a másik nagy klubok is attól tarthatnak, hogy mindenki egy évvel a szerződés lejárta előtt azt mondhatja, hogy megyek máshova. Az biztos, hogy óriási kárt okozott a klubnak pénzügyileg, és ami engem személy szerint nagyon zavar, hogy nem tiszteli sem a szurkolókat, sem a csapattársait, sem senkit. Félretéve mindent, mi is profi kézilabdázók voltunk, eszembe sem jutott volna, hogy ilyet csináljak, de senkinek, akivel beszéltem. Senki nem érti, hogyan lehet ez” – nyilatkozta Nikola Eklemovics Aron Palmarssonnal kapcsolatban.