Rekord meccsen nyert a Veszprém

A B. Braun Gyöngyös minden bizonnyal rekordot döntött a keddi Telekom Veszprém elleni magyar bajnoki mérkőzésen, a vendégek huszonhárom percen keresztül nem tudtak gólt lőni, 39:19-re nyert a címvédő.

A hazaiaknál pihenőt kapott a hétvégi Flensburg elleni BL mérkőzés előtt Nagy László, és Momir Ilics, de kimaradt a keretből Dzsamali Iman és Renato Sulic.

Az első félidőben azok kaptak lehetőséget, akik a hétvégén Celje ellen is pályára léptek. Ljubomir Vranjes láthatóan arra helyezte a hangsúlyt, hogy Tönnesent és Accambrayt beépítse a veszprémi védekezésbe. A hazaiak sok technikai hibával játszottak, amit a vendégek ki is tudtak használni. Bár a vezetést nem szerezték meg, nem is szakadtak le nagyon a címvédőtől. A játékrész utolsó 10 percére rendezte sorait a Veszprém, így 19:15-tel zárták a félidőt a felek.


Képgaléria a cikk végén

A folytatásban mindkét csapat szempontjából ellentétes félidőt láthattunk, míg a Telekom megrázta magát, addig a Gyöngyös rendkívül belassult, és valószínűleg rekordot is döntött. A 36. percben Dumencic góljával 22:18 volt az állás, majd a Telekom zsinórban 16 (!) gólt szerzett. A 23 (!) perces gólcsendet végül Urbán törte meg egy perccel a lefújás előtt. A vendégek így mindössze öt gólt szereztek, a Veszprém 39:19-re nyert.

Telekom Veszprém - B.Braun Gyöngyös 39:19 (19:15)

Veszprém, vezette: Bócz L., Wiedemann V.

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 5/1, Kent Robin Tönnesen 4, Andreas Nilsson 3, Schuch Timuzsin, William Accambray 3, Cristian Ugalde 1, csere: Dejan Manaszkov 2, Blaz Blagotinsek 2, Lékai Máté 1, Ancsin Gábor 4, Győri Mátyás 4, Ligetvári Patrik 4, Gasper Marguc 6
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Gyöngyös: Holló Márk - Urbán Egon 2, Lubomir Duris 3, Mitar Markez 2, Hegedűs Márk 3, Matej Mikita 3, Kovacsics Péter 5, csere: Manazya Felicián (kapus), Ivan Dumencic 1, Gábori Máté, Vladan Loncar, Tóth Márk, Veres Balázs, Igó Ádám
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 1/1 illetve 0/0
Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Két különböző félidő volt, az elsőben az a csapat játszott, akik két napja pályára léptek. Ahogy láthattuk, benne is volt a lábukban, és gyermeteg hibákat is vétettünk. Az öltözőben megbeszéltük ezeket a hibákat és a második félidőben sokkal koncentráltabban játszottunk, elégedett voltam a csapatommal.

Ancsin Gábor: Csatlakozom az előttem szóló edzőhöz. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de a másodikban összeállt a védekezésünk, Mikler Roland nagyokat védett és könnyű lerohanás gólokat tudtunk szerezni.

Konkoly Csaba: Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben félidőben büszke voltam a csapatomra, a másodikban is az én csapatom játszott. A kitűzött részcélokat az elsőben sikerült teljesítenünk, a másodikban már nem, de így is jó szájízzel fejeztem be az értékelést a játékosoknak.

6

Képgaléria