Rendeznék a sorokat

A Veszprémi Kézilabda Kft. aktívái azon lesznek, hogy a vereséggel zárult évadnyitójuk után, illetve a szezonbeli első hazai derbijükön – szeptember 23-án (szombat, 18 óra), a Szigetszentmiklósi KSK ellen – kiszolgálják a szimpatizánsaikat.

A mieink rosszul rajtoltak az NB I/B Nyugati-csoportban, mint arról már beszámoltunk: a múlt heti első fordulóban kikaptak a PLER-Budapest otthonában (25-20). A feljutásra is esélyes rivális megérdemelten nyert, igaz, a meglepetésben reménykedett vendégek megkönnyítették a dolgukat azzal, hogy idény eleji formát mutattak, főként támadásban akadozott a gépezetük: az előadásukból példának okáért hiányoztak az átlövések. – Az első félidő jelentős részében egyenrangú partnerek voltunk – a huszonnegyedik percben kilenc–kilencet mutatott az eredményjelző-tábla –, a könnyű gólokat szerzett hazaiak közvetlenül a nagyszünet után biztosították be a sikerüket. A védekezésünkkel összességében elégedett voltam, viszont a támadásaink vérszegénynek bizonyultak – mondta az eredmény miatt nem túl boldog Vágó Attila vezetőedző.

Szobol Zsolték hétvégén, az első körben – a Tatai AC ellen – döntetlenben maradt (23-23) szigetszentmiklósiakkal szemben köszörülhetik ki a csorbát. A Március 15. utcai teremben kemény és küzdelmes csatára van kilátás. A bakonyiak bizonyítanák, hogy jobbak a múlt héten látottaknál, továbbá a vetélytársnál. Egy szó, mint száz: van hová fejlődniük, a napokban is próbálták rendezni a sorokat. Megmutatnák, hogy az előző „zakónál” több van bennük: harcosan, de mégis fegyelmezetten játszanának. Megtartanák a védekezésbeli szigorúságukat, míg a helyzetkihasználásukon (sokat) javítanának. Ezen túlmenően csökkentenék a technikai hibáik számát, a döntő szituációkban pedig minél kevesebbet rontanának. Vágó-edző viszontlátná azon taktikai variációkat, amiket gyakorolnak, egyúttal reméli, hogy a tanítványai kihozzák magukból a legtöbbet. Az itthoni környezetben történő bemutatkozás magával hozza azt, hogy Iváncsik Ádámék ellen kötelező nagy szívvel tüsténkedni. Már csak azért is, mert egy diadal önbizalmat adna a folytatáshoz.

Magyar Kupa, I. forduló: Alba-MÁV Előre–Veszprémi Kézilabda Kft. 14-44 (9-23)