Vele lett teljes a keret

Egy technikailag képzett, intelligens légióssal erősítette meg a keretét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, a különböző dobástípusokban remekül teljesítő Ryan Cook-tól támadásban is, ám még inkább védekezésben várnak sokat az új állomáshelyén.

Immár kijelenthető: a bakonyiak aligha küzdenek majd létszámgondokkal a számukra hétvégén kezdődő másodosztályú bajnokságban, hiszen soraikban, közvetlenül a szezonnyitány előtt az utolsó láncszem is a helyére került. A mieink elöljárói nemrég sportolói-ajánlatokat kaptak egy ügynökségtől, s a jelöltek tudásának feltérképezése után Ryan Cook mellett döntöttek; majd a felek között hamarosan létrejött a megállapodás is. Az Egyesült Államokban született huszonhét éves, jó felépítésű spílerre (190 centi, 88 kiló) főként az egyes-kettes poszton számíthat Mérész Csaba vezetőedző. A Vetési gimnázium tornatermének új közönség-kedvence két gárdával vett részt az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA), a philadelphiai Chestnut Hill College-al a második, míg a marylandi UMBC-vel az első divízióban szerepelt. Az utolsó ottani évében elődöntősök voltak, majd Európába költözött. Négy évvel ezelőtt – a Tuzla OKK Sloboda színeiben – a bosnyák élvonalban mérette meg magát, ahol együttesével a negyedik helyen végzett. A következő idényben a kazah BK Kaspiy alkalmazottjaként pattogtatott a balti ligában, hogy aztán egy kisebb, néhány hónapos megszakítással idén tavaszig a szintén kazah Barsy Atyrau erőssége legyen. Velük tavaly megnyerte az összevont sorozatot, s végül nem csak a döntő legértékesebb emberének választották meg, hanem az idény legjobb védőjének is. Akkor tizenhat pontot, majd’ hat lepattanót és három és fél gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. Az említett kitérőt egyébiránt a litván Liepoja Triobet gárdája jelentette.

Mint megtudtuk: a tengerentúlról tegnap megérkezett sportoló remek csapatjátékos, nem az a labdára „rácsavarodó” típus. Egyénileg nyilván sokat tud majd hozzátenni a veszprémiek teljesítményéhez, mivel erős az egy-egyezésekben, és a társak kiszolgálásától sem ódzkodik. Dinamikusan mozog a pályán, felvállalja, mi több, kedveli a betöréseket, s lepattanók szedésén túl prímán dobja a triplákat. Noha eleinte alighanem ismeretlen lesz számára az itteni játékstílus, a helyi hívek biztosan kimagasló produkciót várnak tőle: aki az éles helyzetekben képes a legjobbját hozni. – Minden erőmmel azon leszek, hogy a veszprémi csapat nívóját még magasabb szintre emeljem. Egyértelmű, bajnoki címhez szeretném segíteni az új alakulatomat – mondta a hazánkban először járó légiós.