Érvényesítette a papírformát a Veszprém

A címvédő Veszprém a várakozásnak megfelelően fölényesen nyert Vácon a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén.


Fotó: Vörös Dávid

mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranes: Jó ritmusban kézilabdáztunk a mai napon, ez tetszett. Nemcsak a Bajnokok Ligája meccsekre készítenek fel bennünket ezek a találkozók, de hasznosak minden játékosunk számára is. Ligetvári Patrik például jó teljesítményt nyújtott a mai napon, védekezésben és támadásban egyaránt. Az ilyen meccs lehetőség a fejlődésre, és örülök ennek. Ancsin és Jamali sérüléssel bajlódtak korábban, ma visszatértek, és perceket tölthettek a pályán. Elégedett voltam a játékukkal. Sok munka vár még ránk, hogy egyre jobbá váljunk. Ez egy új csapat számomra, és elégedett vagyok azzal, ahogy a fiúk dolgoznak, de azt akarom, hogy még jobbak legyünk.

Ligetvári Patrik: Jó mérkőzést játszottunk, teltház előtt Vácon. Úgy érzem, a védekezésünk az elején beragadt, támadásban pedig voltak hibáink, eladott labdáink. A második félidőben a védekezésünk összeállt, és ennek köszönhetően a támadásaink is jobbak voltak. Sok sikert kívánok a Vácnak!

Gúnya Péter: A fő cél az volt, hogy normális tempót játsszunk a mai napon. A Veszprém a világ egyik legjobb csapata, amely hatalmas iramú meccseket játszik hétről hétre. Mi ezt próbáltuk tartani, és nagyjából sikerült is. Nem fáradtunk el a meccs végére. Azonban, ha nem koncentrálunk minden másodpercben egy ilyen csapat ellen, akkor azt könnyű gólokkal büntetik. Számunkra ez egy jó mérkőzés volt, jó tempóval. Szerettünk volna kicsit közelebb jutni hozzájuk, ez bizonyos szakaszokban sikerült is. A Veszprém vélhetően másokkal szemben is ilyen nagyarányban fog nyerni. Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.

Marko Davidovic: Ezen a meccsen több amatőr hibát is vétettünk, amelyet egy ilyen csapat, mint a Veszprém, megbüntet. Ez volt az oka annak, hogy vesztettünk. De lesznek majd mérkőzéseink, amelyeket meg kell nyernünk. Azt tesszük, amit az edzőnk kér tőlünk, sokat futunk. Ez nagyon fontos jelenleg, hiszen a Komló ellen győzni szeretnénk.

Váci KSE - Telekom Veszprém 18:36 (9:17)

Vác, vezette: Rontó, Szanyi

Vác: Paul Teodor - Ménfői Attila, Törteli Koppány 1, Marko Davidovic 2, Marin Sakic 1, Koller Tamás 2, Holpert József 1/1, csere: Rózsavölgyi Gergő (kapus), Tárkányi Bence 2, Maros Baláz 2, Tyiskov Mihály 1, Török Ádám 3/1, Ante Grbavac 2, Kecskeméti Tamás 1, Czene Dávid, Galbos Kristóf
Vezetőedző: Gúnya Péter

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 4/2, Ancsin Gábor 2, Schuch Timuzsin 1, Ligetvári Patrik 5, Győri Mátyás 3, Cristian Ugalde 2, csere: Lékai Máté 1, Blaz Blagotinsek 2, Iman Jamali 5, Gasper Marguc 5/1, Kent Robin Tönnesen 3, Dejan Manaskov 1, Renato Sulic 2
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc