Nem nekik áll a zászló

Mivel az évad eddigi fordulóiban nem tudott megfelelő teljesítményt nyújtani, a Veszprémi Kézilabda Kft. hétvégén a mutatott játékban és az NB I/B Nyugati-csoport tabelláján is előrelépne.

A jól sikerült felkészülési időszak nem engedett arra következtetni, hogy a mieink két vereséggel indítják a másodosztályú bajnokságot. Előbb a PLER-Budapest otthonában (25-20), majd a Március 15. utcai teremben a Szigetszentmiklósi KSK-tól (20-23) kaptak ki. Ezen találkozókon védekezésben is, de kiváltképp támadásban követtek el hibákat. Az eredményekből is kitűnik: húsz dobott góllal roppant nehéz csatákat nyerni, vagyis főként a riválisok térfelén fogy el a tudományuk, rossz arányban használják ki a helyzeteiket. Persze a szakmai stáb sem elégedett a látottakkal – azzal, hogy az ellenfeleikkel csak egy ideig tartják a lépést és a döntő szituációkban sokat rontanak. A lényeg, hogy tanuljanak az említett derbikből és a hibákat kijavítva menjenek tovább.

Október elsején (vasárnap, 16 óra) a Balatonfüredi KSE U20-as gárdájával csapnak össze, akik már kétszer nyertek (–KK Ajka 29-26; –Tatai AC 19-20) és negyedik helyen állnak.

- Egy rendkívül fiatal átlagéletkorú együttesünk van, ahol nyolc ifjúsági sportoló is játszik; ha úgy tetszik, még tanuljuk a „szakmát” és türelemre van szükségünk – mondta Vágó Attila vezetőedző. A megilletődöttségünk hátterében pszichés dolgok húzódnak meg, tehát nem a képességekkel, vagy a taktikával van gond. Egyszerűen rendet kell tenni a srácok fejében. Ha elhiszik magukról, hogy jó játékosok és győzhetnek, akkor a pályán is megvalósíthatják a terveket. Az első siker minden szempontból sokat jelentene, biztosan átszakítana lelki gátakat. Ugyanakkor pokoli nehéz dolgunk lesz a tópartiak otthonában, akiknél több korosztályos válogatott szerepel, ráadásul naponta kétszer gyakorolnak.

Így elsőre, nem Szobol Zsolték a párharc esélyesei, ám fontos, hogy még az út elején járnak, és látják, hogy min kell változtatniuk. Ha az elképzeléseik valóra válnak, nem csak fellángolásaik lesznek.