Bresztben győzött a Veszprém

A Telekom Veszprém 29-26-ra győzött a Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A magyar csapat keretében ezúttal az egyformán idén nyáron érkezett William Accambray és Kent Robin Tönnesen nem volt ott, bekerült viszont Ancsin Gábor és Jamali Iman.

Az orosz jobbátlövő, Konstantin Igropulo vezérletével jól kezdtek a hazaiak, eredményesen támadtak és hatékonyan védekeztek, így három góllal sikerült ellépniük (7-4). A veszprémiek Mikler Roland védéseire és Lékai Máté találataira alapozva egyenlítettek (8-8), majd éppen a szünet előtt tudtak először kétgólos előnybe kerülni (12-14).

A második félidőt a szerb Petar Djordjic irányításával a fehéroroszok kezdték jobban (18-17), és mivel a védekezés ebben az időszakban egyik oldalon sem működött jól, percenként többször változott az állás.

A vendégek a játékrész közepén megint ritmust váltottak, három góllal megléptek a Meskovtól (23-26), amely azonban nagyot küzdött, és a korábbi veszprémi kapus, a horvát Ivan Pesic védéseinek is köszönhetően szorossá tette a hajrát (26-27). Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémi együttes a legvégén sikeresen őrizte előnyét, és Nagy László révén visszaállította a háromgólos különbséget (26-29).

A Veszprém jövő vasárnap hazai pályán a német THW Kiel ellen folytatja BL-szereplését.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Elégedett vagyok azzal, hogy megnyertük a mérkőzést. Jól működtek a dolgok ma. Egy kiváló csapat ellen játszottunk. A Breszt bizonyítja, már a harmadik erős együttes ellen, hogy nagyon jók. Nem egyszerű itt játszani. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és arra, ahogy együtt harcoltak. Természetesen voltak hibáink, de egy ilyen nagyszerű csapat ellen ez előfordul. Végig közösen harcoltunk, és a végén egy kicsit talán higgadtabbak voltunk, mint az ellenfelünk. A mellettem ülő Mikler Rolandnak pedig nagyon fontos védései voltak a meccs vége felé.

Mikler Roland: Először is gratulálok a Bresztnek. Nagyszerű mérkőzés volt. Azért jöttünk, hogy győzzünk, és sikerült is. Ez azonban nem volt egyszerű, hiszen egy kiváló csapattal találkoztunk. Hosszú és nehéz meccs volt számunkra a mai. A védelmünk lenyűgöző volt, nagyon sokat segítettek ma nekem. Azért is nyerhettünk, mert ők ilyen jól teljesítettek.

Serhiy Bebeshko: Először is, hadd gratuláljak a Veszprémnek. Nehéz találkozón vagyunk túl. A mai meccs is jól mutatja, hogy a rutin elengedhetetlen a végjátékban. A veszprémi játékosok sokkal higgadtabbak voltak, és jobb döntéseket hoztak a mérkőzés kritikus pillanataiban. Nekünk sok fiatal játékosunk van, akiket hagytunk játszani a kiélezett percekben, azért, hogy ők is láthassák, milyen egy erős csapat ellen ilyen szorított helyzetben pályán lenni. Nagyon jól kezdtünk az első félidőben, a kapusunk jól védett. Azonban a félidő vége felé nem sikerült azt megvalósítani, amit elterveztünk az elején. A második félidőben futottunk az eredmény után, próbáltunk felzárkózni. Valamennyire sikerült is, de a végén mégis a hideg fej döntött. Három találkozón mindössze 2 pontot szereztünk, ami nem túl jó teljesítmény. Azt gondolom, hogy a nézők elégedettek lehetnek a csapat játékával. Most egy hosszabb idegenbeli túrára indulunk, és amikor visszatérünk a saját arénánkba novemberben, újból számítunk a buzdításukra.

Konstantin Igropulo: Gratulálok én is az ellenfélnek. Úgy érzem, hogy a mai győzelem kicsúszott a kezeink közül, és ahogy a veszprémi mester is mondta, nekik jobban sikerült hideg fejjel belemenni a végjátékba. Sok labdát veszítettünk el. Csak rajtunk múlott, hogy belőjük a helyzeteinket, mégsem sikerült megtenni azt. Ettől függetlenül, azt gondolom, hogy szép csapatmunkát mutattunk be. Hamar el kell felejtenünk ezt a mai vereséget, és az előttünk álló harcokra gondolni.

Férfi BL, 3. forduló, B csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 26-29 (12-14)

A Veszprém gólszerzői: Lékai 8, Ilic 5, Marguc, Nagy L., Gajic 3-3, Ugalde, Ancsin 2-2, Jamali, Blagotinsek, Manaszkov 1-1