Minszkben is nyert a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott hét góllal győzött Fehéroroszország vendégeként vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

Kim Rasmussen együttese nem kezdte jól a találkozót, sokat hibázott, ezért a szövetségi kapitány a tizedik percben, 4-2-es hátránynál időt kért. A hazaiak sem játszottak jól, ezért nem volt magas a színvonal, a két kapus viszont remekül védett.

A magyarok az első félidő második felében Görbicz Anita irányításával öt gólt szereztek és egyet sem kaptak, így a szünetre megnyugtatóvá vált az előny (8-12).


Fotó: MKSZ

A fehéroroszok a második felvonásban is pontatlanul kézilabdáztak, így a vendégek előnye folyamatosan nőtt (11-18), mert bár a kidolgozott, tervszerű akciók hiányoztak támadásban, Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett. A hajrában nem változott a játék képe, a magyar válogatott végül magabiztosan győzött.

A hazai csapat és egyben a mezőny legeredményesebb játékosa a Békéscsaba korábbi jobbszélsője, Natallia Vaszilevszkaja volt tíz góllal.

A magyar együttes márciusban a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia ellen folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban.

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét legjobb harmadik jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Női Eb-selejtező, 2. forduló, 7. csoport:
Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)

A magyar gólszerzők: Görbicz 6, Klivinyi, Szöllősi-Zsácsik 4-4, Bódi 3, Kisfaludy, Kovács A., Schatzl 2-2, Kovacsics, Mayer 1-1