Felfelé a lejtőn

Megszerezte első pontját a másodosztályú bajnokság Nyugati-csoportjában a Veszprémi Kézilabda Kft. – igaz, ha a végjátékban figyelmesebbek, összejöhetett volna nekik a győzelem is.


Fotó: archív

Az NB I/B-s mérkőzés első félidejének jelentős részében a tabella harmadik helyezettje dominált, a mieink védekezése nagyvonalakban összeállt, ám a túloldalon rossz döntéseket hoztak (10-6). A folytatásban ugyanakkor összekapták magukat: a nagyszünetben – nagyot küzdve – már ott lihegtek a megyebeli rivális nyakán, míg a második játékrészben már nemcsak hátul szuperáltak jól, hiszen okosan és taktikusan támadtak, Márton Balázs és Haszilló Gergő a tőlük elvárt, magas színvonalon kézilabdázott. A jó ritmusban „ügyködött” gárdánk négy góllal is ment, s az előnyük lehetett volna nagyobb is, ha nem rontanak büntetőt és nem hibáznak ajtó-ablak helyzetekben. A tópartiak aztán nyolc perc alatt egalizáltak, a hajrá rendkívül izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A vendégek tizenöt másodperccel a vége előtt, huszonegy–huszonkettőnél időt kértek, ám ahelyett, hogy „passzolgattak” volna a lefújásig, a megbeszéltekkel ellentétben eladták a labdát, a rivális pedig köszönte a lehetőséget és – ha szerencsével is, de – kiegyenlített.

Vágó Attila: Egy már megnyert csatát engedtünk ki a kezünkből, ha kicsivel rutinosabbak vagyunk, most nem keserű a szánk íze. Örülök annak, hogy az előző fordulókhoz képest javult a támadójátékunk, improvizatívabbak lettünk és bátran vállaltunk betöréseket. Ezzel együtt holnaptól folytatjuk a megkezdett munkát, bőven van tennivalónk, lévén, szeretnénk tovább fejlődni. Hiszem, hogy leszünk ennél jobbak is.

Balatonfüredi KSE U20–Veszprémi Kézilabda Kft. 22-22 (11-10)

Balatonfüred, 2500 néző. Vezette: Natkai, Szalay.

Veszprém: Andorka – Hári 1, Márton 7, Éles 3/1, Kovács, Haszilló 5, Szmetán. Csere: Sneider (kapus), Szöllőskei 2/1, Füleki, Kreisz 2, Tóth M., Szobol 2, Csirke, Lovas, Árpási.
Vezetőedző: Vágó Attila.