Nem a legszebb győzelem

A Telekom Veszprém félgőzzel is tucattal nyert hazai pályán az Eger ellen.

Az első félidő elején nehezen vette fel a ritmust mindkét csapat, az egriek már akkor próbálták lassítani a mérkőzés tempóját, amit a címvédő nehezen tolerált. A 12. percben Aflitulin hétméteresével 7-5 volt az állás, majd egy nagyobb egri gólcsend következett, amit a hazaiak ki is használtak, hét gólt szereztek zsinórban és 14-5- re el is léptek. A szünetig éppen nem sikerült megszerezni a vízválasztó 10 különbséget jelző gólt, 16-7- tel mentek pihenni a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A folytatásban felváltva estek a gólok, a második játékrészben már jobban tudta érvényesíteni az Eger az akaratát, habár a veszprémi győzelem egy percig nem forgott veszélyben. A félidő derekán aztán ismét lerohanta ellenfelét a hazai csapat, az 52. percben pedig a közönség is számolhatta a régóta várt tízet (26-16). Takács Bence próbálta az ellenfelet pariban tartani, de így is egy tucattal nyert a hazai csapat, 31-19 lett a vége.

mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Örülök, hogy megszereztük a két pontot. Csapdába akartak csalni minket, lassan játszottak, mi gyorsan akartunk és a bírók is engedték a lassú játékot. De sikerült nyernünk, bár nem tetszett ez a győzelem. Tudunk jobban játszani, de sokat fogunk még edzeni és fogunk is jobban játszani.

William Accambray: Fontos volt nyertünk, mint minden egyes meccs. A lassú játék nem kedvezett nekünk, szerettünk volna gyorsabban játszani, újabb taktikai elemeket próbálni, de ez nem feltétlenül sikerült. Nem a legjobb formánkat mutattuk, de nyertünk.

Tóth Edmond: Az ő szintjükhöz méltóan játszottak ellenünk. Próbáltunk hasznot találni, pár elemben sikerült, de ilyen védekezés ellen nehéz játszani. Rengeteg kontrát, indításgólt kaptunk. felállt fal elleni védekezésünk jó volt, támadásban is volt szép megoldásunk. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a másodikban már tudtuk tartani magunkat.

Füzi Dániel: Elég nyomasztó volt itt játszani Veszprém ellen. Később a görcsösséget le tudtam vetkőzni. a második félidőben már jobban jöttünk ki a pályára. Ez a különbség két csapat között. Nekünk az azonos szinten lévő riválisokat kell megvernünk, ebben jól is állunk.

Telekom Veszprém - Eger SBS Eszterházy 31:19 (16:7)

Veszprém, vezette: Paska D., Vastag S.

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 7/1, Kent Robin Tönnesen 3/1, Andreas Nilsson 2, Lékai Máté 2, Iman Jamali 4, Dejan Manaskov 2, csere: William Accambray 3, Ancsin Gábor 3, Győri Mátyás 1, Ligetvári Patrik 3, Cristian Ugalde, Blaz Blagotinsek 1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Eger: Stochl Richard - Lezák Áron, Igor Radojevic 3, Andrej Petro 1, Kiss Gergő, Dobó Zsolt, Radoslav Antl 1, csere: Repóth Dáneil (kapus), Szepesi István 1/1, Bajorhegyi Ádám, Inal Aflitulin 4/2, Takács Bence 4, Füzi Dáneil, Vaskó Péter 1, Szabó Péter 4
Vezetőedző: Tóth Edmond

Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

6

Képgaléria