Sikerélményre várva

Két pontot szerezne a Veszprémi Kézilabda Kft. október hetedikén (szombat, 18 óra); ha védekezésben és támadásban megfelelőt nyújtanak, elkaphatják a Tatai AC-t.

A tizenkettedik helyre előrelépett mieink múlt héten begyűjtötték első pontjukat az NB I/B Nyugati-csoportban, ám ha kicsivel figyelmesebbek és rutinosabbak, akkor két ponttal távoznak a Balatonfüredi KSE U20 otthonából (22-22). Az első két forduló után néha már jó ritmusban játszottak, okosan és taktikusan támadtak. Tizenöt másodperccel a vége előtt még vezettek, náluk volt a labda, vagyis, ha úgy „tetszik”: egy megnyert csatát engedtek ki a kezükből. A lefújás után csalódottak voltak, sajnálták, hogy így tértek haza, lévén, volt lehetőségük jobb eredmény elérésére is.


Fotó: archív

Szobol Zsolték hétvégén a tataiakat fogadják a Március 15. utcai teremben. A nyolcadik pozícióban lévő rivális eddig egy győzelmet (–KK Ajka 24-20), egy döntetlent (–Szigetszentmiklósi KSK 23-23) és egy vereséget (–Balatonfüredi KSE U20 19-20) jegyez. Ha a tabellán előrébb is állnak, nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, mint a fiatal veszprémi társaság.

Együttesünk remélhetőleg tanult a tóparti történésekből, és a hibákat kijavítva mennek tovább. Egyébiránt a csatából lehet erőt is meríteni, hiszen felálltak az első félidei hátrányukból, akadtak periódusok, mikor jól szuperáltak, a sport viszont újra bizonyította, hogy a párharcokat a hajrában kell megnyerni. Az „iksz” egy apró lépés volt a helyes irányba – mert hol van még a lehengerlő produkció. Fontos, hogy most is nyugodtak maradjanak, mikor akadályokba ütköznek. Ugyanakkor ennél több kell a folytatásban. Éles Benedekék azon dolgoznak, hogy a részletek a helyükre kerüljenek. Ezúttal is kemény összecsapás vár rájuk – lényeges hát, hogy a védelmük ismét összeálljon Mivel nehéz időszak ez számukra, minden parányi siker jól jön(ne). Persze az sem lenne éppen baj, ha a forró hangulatú végjátékokban megőriznék a nyugalmukat – nem remegne meg a kezük, hideg fejjel döntenének – és végre a szerencse is melléjük állna.

Ám hétvégén remélhetőleg az is elég lesz, ha (egyelőre) csapatként és egységesen küzdenek.