Taktikai edzőmérkőzés

Az FTC KN Kft ellen vívott bajnoki mérkőzést taktikai edzésnek foghatta fel a Telekom Veszprém, 39:20-ra nyert a címvédő.

 A sérült Nagy László és a pihenő, egyébként az EHF Bajnokok Ligájában a hónap játékosaként megválasztott Lékai Máté nélkül játszott a hazai csapat. Egy 5:0-s lerohanást követően szállt be a gólszerzésbe a vendég régi-új Fradi. A Veszprémnek nem kellett különösebben megerőltetnie magát ahhoz, hogy 6-7 gólos különbségen tartsa a vendégeket, a nagy kedvvel játszó zöld-fehérek nem voltak a pontosság mintapéldái, a félidőben már számolta is a tízet a hazai B közép.


Képgaléria a cikk végén

A folytatásban aztán az öltözőben maradtak a pirosak, az első tíz percben igencsak álmosan futottak a pályán, és bár a győzelem kicsit sem került veszélybe, a Fradi jóval nagyobb lelkesedéssel és sikerességgel vette be a félidőben csereként beálló Mirko Alilovic kapuját. A 46. percben aztán megrázták végül magukat, és 10 perc alatt egy 10:1-es sorozatot produkálva jócskán elléptek az ellenféltől, a közönség már a húszas differenciát követelte. A kerek különbség végül nem sikerült, Dzsamali góljával 39:20-ra nyert a Veszprém.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Jó meccset játszottunk. A játékosaim megtették, amit kértem tőlük. Tíz percig nem voltam elégedett, de a többi 50-nel igen, fókuszáltan játszottak. Két napja nehéz mérkőzést játszottunk, de sikerült ma is felpörögni, teljesen elégedett vagyok a csapatommal.

Gasper Marguc: Kaptunk pár feladatot az edzőtől a mérkőzés előtt, amiket sikerült teljesítenünk. Volt tíz perc, amikor kiestünk a ritmusból, de felébredtünk és végrehajtottuk a feladatokat.

Adorján Gábor: Nyilván nem egy súlycsoport a két csapat. Átalakuláson mentünk keresztül az elmúlt időben, nagyon sok a sérült, beteg játékos. A célunkat elértük, voltak apró pici örömök.

Marczinkó Máté: Mindig különleges amikor a bajnokság legjobbjai ellen játszhatunk. Érdekes, hogy Veszprémnek is tudtunk 20 gólt lőni. Nem ezeket a mérkőzéseket kell megnyernünk, ebből kell építkeznünk.

Telekom Veszprém - FTC KN Kft. 39:20 (18:8)

Veszprém, vezette: Asztalos B., Bárkányi G.

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 7/1, Kent Robin Tönnesen 3, Győri Mátyás 5, Blaz Blagotinsek 3, William Accambray 3, Cristian Ugalde 3, csere: Mirko Alilovic (kapus), Dejan Manaskov 2, Schuch Timuzsain, Andreas Nilsson 5, Ancsin Gábor 2, Iman Jamali 6,
Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

FTC: Marian Zernovic - Bujdosó Bendegúz 1/1, Marczinkó Máté 5/2, Jassine Benmiloud 2, Rédai Krisztián 4/1, Pordán Bálint 2, Pálos Gábor 2, csere: Nagy Levente (kapus), Kocsi András 1, Oláh Tamás, Benis Bence 1, Bali Richárd, Mikita Bence 2
Vezetőedző: Adorján Gábor

Hétméteresek: 1/1, illetve 6/4
Kiállítások: 8 perc, illetve -

6

Képgaléria