Újra bringával a veszprémi várban!

2012 után ismét lehetõség nyílik kerékpár-versenyzésre a veszprémi várban az október 14-én megrendezésre kerülõ Szent Mihály Kupa Mountain Bike CityCross verseny keretében.

2012 után ismét lehetõség nyílik kerékpár-versenyzésre a veszprémi várban az október 14-én megrendezésre kerülõ Szent Mihály Kupa Mountain Bike CityCross verseny keretében.

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület sok különbözõ versenyt szervezett már az utóbbi években, de a "citycross" eddig még nem szerepelt a repertoárban.

"Kettõs célja van a versenynek: Bemutassuk Veszprémet és a történelmi belvárost a versenysport általi csatornákon, továbbá szeretnénk népszerûsíteni a kerékpározást elsõsorban a helyi gyerekek körében. De van még egy üzenete, annak, hogy lépcsõkrõl ugratnak a versenyzõ gyerekek: kerékpározni biztonságos, csak tanuld meg használni a kerékpárod." - mondta Toldi Tamás, a verseny fõszervezõje.

Az óvárosban egy 1,2 kilométer hosszú kör került kijelölésre, ahol technikai nehezítésként körönként több akadályt is beépítenek a pályába a szervezõk. Egyéni versenyzésre minden korosztálynak lehetõsége nyílik, a 9-16 évesek pedig a világkupákon bevett gyakorlat szerint váltóversenyben is bizonyíthatják ügyességüket.

"Szezonzárásként ez egy klassz csapatprogram lesz, ahol a téli terepkerékpár szezon elõtt még egyszer találkozhatunk az év közbeni versenyeken is részt vevõ gyerekekkel. A várható izgalmak és az, hogy nincs gyõzelemkényszer, még közelebb hozzák majd egymáshoz ezt a népes kerékpáros családot." - foglalta össze Bokros Manassé, utánpótlás edzõ.

A verseny részletei és nevezés a www.mtbsuli.hu oldalon érhetõk el vagy a szervezõ egyesület közösségi oldalán: https://www.facebook.com/VeszpremiKerekparosEgyesulet/. A verseny megrendezéséhez a Nemzeti Együttmûködési Alap nyújtott támogatást.

Gyere és szurkolj Te is október 14-én az Óváros téren!

data:image/png;base64,AA==