Győzelemmel felérő döntetlen

A Telekom Veszprém 32-32-es döntetlent játszott a lengyel Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap.

A vendégektől a csapatkapitány Nagy László, valamint Jamali Iman, a lengyel bajnoki címvédő Kielce játékosai közül pedig a szlovén Dejan Bombac és a horvát Filip Ivic hiányzott.

Támadásszervezésben és védekezésben is meglátszott a rendkívül tapasztalt Nagy László hiánya, ráadásul a horvát Manuel Strlek és a spanyol Alex Dujshebaev vezérletével a lengyelek kimondottan jól kezdték a meccset (5-1).

Lékai Máté irányításával felzárkózott a Veszprém (6-5), de egyenlítenie ekkor még nem sikerült, mert támadásban a hazaiak gyorsabbak és pontosabbak voltak. Ljubomir Vranjes vezetőedző négygólos hátrányban időt kért (11-7), ezután Mikler Roland védéseire alapozva egyenlített a csapata, sőt a 28. percben a meccs során először a vezetést is átvette (13-14), igaz, csak tíz másodperc erejéig.


Fotó: archív

A szünetben egy találattal ismét a házigazdák álltak jobban, és a szlovén Blaz Janc góljainak köszönhetően a második felvonást is jobban kezdték. Dujshebaev továbbra is ellenállhatatlanul lőtt, de az előző idényben BL-bronzérmes magyar csapat Momir Ilic vezérletével igyekezett tartani a lépést, majd Lékai megint gondoskodott az egyenlítésről (25-25).

A vendégek dolgát több alkalommal is kiállítások nehezítették, tíz perccel a vége előtt azonban ők kerültek kettős előnybe, de nem tudtak élni vele. A lefújás előtt egy perccel is döntetlen volt az állás (31-31), majd Schuch Timuzsin sportszerűtlen szabálytalanság miatt piros és kék lapot is kapott, Karol Bielecki pedig belőtte a hétméterest.

A középkezdésnél úgy tűnt, Blaz Blagotinsek túlságosan közel helyezkedett a hazaiak labdás játékosához, ráadásul felemelte a kezeit, hogy blokkoljon, de a játékvezetők ezért nem adtak újabb büntetőt, a legvégén pedig Gasper Marguc a szélről egyenlíteni tudott.

A hazaiak - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A veszprémiek november 4-én a dán Aalborg ellen folytatják BL-szereplésüket.

A két csapat most találkozott első alkalommal azóta, hogy a 2016-os BL-döntőben a lengyelek kilencgólos hátrányt ledolgozva megnyerték a trófeát.

A magyar együttesnek négy győzelem után ez volt az első pontvesztése a B csoportban.

Mérkőzéstükör (Forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Úgy gondlom, hogy a Kielce az egyik legerősebb ellenfél a csoportban, hazai pályán és idegenben egyaránt. Amit mi ma végrehajtottunk, az hatvan percnyi kemény küzdelem volt, amelynek a végén egy pont lett a jutalmunk. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapatunk összeállt a mai napon ebben a csarnokban. Nagyon nehéz volt az utolsó tíz perc, hiszen vezetett a Kielce, mi pedig kétperces kiállításokat kaptunk. De mint mindig, apró dolgok döntöttek a végjátékban, és eredményeztek ezúttal egy pontot számunkra, amely nagy dolog a nekünk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy javuljunk és a következő meccsen még jobban teljesítsünk. Úgy gondolom, hogy a csapatunk nagyon gyorsan fejlődik.

Blaz Blagotinsek: Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a mérkőzéssel, nagyszerű egy pont ez a számunkra. Hatvan percig végig keményen játszottunk. Az utolsó tíz percben úgy védekeztünk és küzdöttünk egymásért, mintha testvérek volnánk. Nagyon tetszett, ahogy egymást segítettük, és a kapusunknak is fontos védései voltak a végén.

Tomasz Strzabala (másodedző): Ez az egy pont legalább annyira fontos számunkra, mint a Veszprémnek. Ugyanakkor inkább azzal lehetünk elégedettek, ahogy játszottunk, mint a megszerzett egy ponttal. Ez volt az egyik legjobb meccsünk az idényben. Nagyon fontos számunkra, hogy sikerült harminckét gólt szereznünk egy olyan kiváló védelem ellen, mint a Veszprémé. De a védelmünkkel is elégedettek lehetünk, hiszen az 5-1-es szisztémánk egyre jobban működik. Optimistán tekinthetünk a jövőbe ez után a találkozó után. Szerdán Plockban fontos bajnoki meccs vár ránk.

Alex Dujshebaev: Gratulálok a Veszprémnek a mai teljesítményhez, hiszen nem könnyű a mi otthonunkban pontot szerezni. Nagyon keményen és jól játszottak hatvan percen át, nehéz dolgunk volt ellenük. Az utolsó pillanatokban tiszta lövést hibáztunk el, míg ők betaláltak a számukra döntő momentumban.

Eredmény, férfi BL, 5. forduló, B csoport:
Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 32-32 (16-15)

A Veszprém gólszerzői: Tönnesen 6, Ilic, Blagotinsek 5-5, Lékai 4, Marguc, Gajic 3-3, Manaszkov, Nilsson 2-2, Accambray, Ugalde 1-1