Nehezen nyert a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC három góllal győzött a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap.

A hazaiaktól Allison Pineau, a vendégektől Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlikova és Anne Mette Hansen hiányzott sérülés miatt.

Nycke Groot és Yvette Broch vezérletével a meccs elején elléptek a győriek, akik rendkívül hatékonyan fejezték be gyors ellentámadásaikat (2-6). A Brest időkérése után megtorpant és támadásban pontatlanná vált a BL-címvédő, szűk tíz perc alatt elfogyott  előnye (6-6), ezért Ambros Martín vezetőedzőnek is időt kellett kérnie.

A magyar csapat több mint tíz percig nem szerzett gólt, a házigazdák 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, ezt követően viszont ők nem találtak a hálóba szűk tíz percen keresztül. Ezt kihasználva a vendégek ismét megnyugtató különbséget alakítottak ki (7-12), de a játékuk továbbra is igencsak hullámzó volt.


MTI Fotó: Krizsán Csaba (archív)

A Győr a második félidőben sem játszott kiegyensúlyozottan, illetve olyan jól, ahogy a múlt héten a dán Midtjylland ellen, vagy szerdán az NB I-ben az Érd vendégeként. Előbb kettős emberelőnyben sem szereztek gólt a vendégek, majd kettős hátrányba kerültek, így megint szorossá vált az állás (15-15).

A hajrában Ambros Martín hat percen belül kétszer is időt kért, de játékosait ez sem lendítette át az újabb holtponton. A végéig nyílt volt a meccs, amelyet az ETO végül három góllal megnyert.

A francia együttes legeredményesebb játékosa a román Melinda Geiger volt hat góllal.

A Győr jövő szombaton az orosz Rosztov-Don otthonában folytatja BL-szereplését.

Eredmény, Női BL, 2. forduló, B csoport:
Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 23-26 (10-13)

A Győr gólszerzői: Groot 6, Amorim 5, Mörk 4, Broch, Görbicz, Oftedal 3-3, Althaus, Puhalák 1-1

Szombaton játszották: C csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik (norvég) 37-33 (18-15)