Minden jó, ha vége jó

Noha a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi mérkőzésének kétharmadában sok hibával játszott, nyert a megyei riválisa otthonában és már a középmezőny tagja.

A negyedik fordulóban az első diadalukat átélt vendégek nem kezdték rosszul az összecsapást, amit előzetesen terveztek, azt az első tíz percben, jó tempót diktálva és hellyel-közzel szigorúan védekezve megvalósították. Az eredmény döntetlen közelében mozgott. A következő több mint fél órában inkább a tabellán akkor még előrébb tanyázott hazaiak domináltak, akik kihasználták a mieink fáradtságát – a mentális fásultság kiváltképp abból fakadt, hogy a fiataljainknak a múlt héten több fronton is helyt kellett állni. A vendégek ebben a szakaszban kishitűek voltak, ziccerek mellett három büntetőt is kihagytak. Az utolsó nyolc percre aztán – mikor az ajkaiak két góllal mentek – levetkőzték az addigi tompaságukat, búcsút intettek a fantázia nélküli produkciójuknak és megint szervezett és fegyelmezett csapatmunkával, valamint gólerős támadásokkal szolgáltak. Főként a rutinosabb spílerek, Szobol Zsolt és Kovács György tolta ekkor a jó felfogásra váltott, a helyzeteiket kihasznált veszprémiek szekerét, akik ha nehezen is, de két ponttal térhettek haza.

Vágó Attila: Be kell, hogy valljam: időnként akadtak nehézségeink, akadozott a gépezetünk – és rosszul játszottunk. De ami a legfontosabb, hogy a rövidzárlatainkkor sem remegtünk meg, tartottuk magunkat és nyertünk, köszönhetően a küzdőszellemünknek és a tartásunknak. A közelmúlt történései alapján ez már eredmény az esetünkben.

NB I/B, nyugat. Férfiak: Le Belier KK Ajka - Veszprémi Kézilabda Kft. 25-28 (17-13).

Ajka, 150 néző. Vezette: Gadányi, Szabó.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei 4/2, Márton 2, Tóth M. 2, Árpási, Haszilló 4, Lovas. Csere: Sneider (kapus), Füleki, Hári, Kreisz, Éles 1/1, Csirke 1, Szobol 6, Kovács 2, Szmetán 3. Vezetőedző: Vági Attila.