Miért ne sikerülhetne…

Nehéz csata vár a Veszprémi Kézilabda Kft.-re október 21-én (szombat, 18 óra) a Vecsés SE Él-Team otthonában, nem lenne hát a vendégek ellenére, ha meglepetést okoznának.

Az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi, megyei rangadóját megnyerték Szobol Zsolték (–Le Belier KK Ajka 25-28), bár a mérkőzés egészét tekintve sok hibával játszottak. Az elején hellyel-közzel megvalósították a terveiket, ám a hazaiak később kihasználták a mieink fáradtságát, mentális fásultságát, azon túl, hogy a vendégek a kishitűségük következtében sok helyzetet hagytak ki. A hajrára szerencsére levetkőzték az addigi tompaságukat, szervezett és fegyelmezett csapatmunkával szolgáltak, s végül jó tempót diktálva két ponttal tértek vissza.

A hetedik helyre felkúszott Kovács Györgyék most a dobogó legalsó fokán álló vecsésiekhez utaznak, akiknek eddig négy győzelmük és egy vereségük van (…csak az előttük szereplő PLER-Budapesttől kaptak ki). Mivel a gárdájukban megvan a minőség és a tapasztalat, pokoli kemény feladat vár a veszprémiekre. Mindnyájan tudják, hogy egy roppant erős társasághoz látogatnak, ahol Halász Máté, Kökény Tibor, Lendvay Péter és a Fotex KCV-vel többek között BL-döntőt vívott Tóth József iparkodik. Az ellenfél legfőbb erőssége a játékosok tudása és rutinja mellett, hogy összetartóak, jó kollektív szellemmel rendelkeznek. Vagyis, ha támadásban nem leszünk pontosak és hatékonyak, alighanem büntetni fognak.

Együttesünk legutóbb nem játszott jól, a gépezete akadozott, de a rövidzárlataikkor is tartották magukat, a küzdőszellemüknek köszönhették a sikert. A rossz szezonbeli rajtjuk után sem törtek össze – az előző három fordulóban öt pontot kasszíroztak –; szép lassan kezdik levetkőzni a rutintalanságukat. Az elmúlt hetek megmutatták, hogy apránként lehet rájuk terhet rakni. A fiatal veszprémieknek ezzel együtt nehéz lesz megállítani a vetélytársat, ehhez nagyon fegyelmezettnek kell lenniük, a támadásaiknak pedig még lendületesebbnek. Ám a védőmunkájuk is léphet még előrébb. Ahhoz, hogy versenyre keljenek velük, bátran kell kézilabdázniuk. Vagyis, tudják, hogy mi lehet a vecsésiekkel szemben az ellenszer, a kérdés az, hogy képesek lesznek-e megvalósítani?! Ha a szívük a helyén lesz, miért ne sikerülhetne…