Fölényes veszprémi siker Szegeden

A címvédő Telekom Veszprém meglepetésre nagy fölénnyel, 30-21-re győzött a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

A hazaiak közül Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez hiányzott, a vendégektől pedig a csapatkapitány Nagy László, aki ujjtörése után gyógyul. Rajta kívül Jamali Iman, William Accambray és Renato Sulic sem játszott.

A negyedik percben kettős emberelőnybe került a Szeged, és ezt kihasználva két góllal ellépett riválisától (4-2). A norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen vezérletével egyenlített a címvédő (6-6), majd a macedón Dejan Manaszkov két találatával a meccs során először vezetett (9-10).

Támadásban többet hibáztak a szegediek, nyolc percen keresztül nem találtak a hálóba (10-12), és a szünetben már háromgólos hátrányban voltak (11-14).


Fotó: Vörös Dávid

A második félidőt mindkét kapu előtt hatékonyabban kezdték a vendégek, gyorsabban kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget (13-19). Sorozatban háromszor voltak eredményesek a csongrádiak, de már nem tudták szorossá tenni az állást (18-23). A hajrában csak a vendégsiker mértéke volt a kérdés, és mivel a veszprémiek ebben az időszakban is a korábban látott lelkesedéssel és összpontosítással játszottak, 2015 májusa után ismét nyertek Szegeden. A látottak alapján a fölényes sikerük is megérdemelt.

Az NB I-ben az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért. Amennyiben érvényesül a papírforma, és ez a két csapat a Veszprém és a Szeged lesz, az egymás elleni rangadóiknak kiemelt jelentőségük van, hiszen az alapszakasz győztese játszhatja otthon a finálé második találkozóját.

Mérkőzéstükör (handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Természetesen, amikor Szegedre jössz játszani és két ponttal térsz haza, az nagyon jó érzés. Úgy gondolom, hogy remek első félidőnk volt, viszont sok volt a kiállítás, így a játék képe ingadozó volt. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy jó volt az első félidőben mutatott játék. Kemény volt, de azért nem túlságosan kemény. A Szeged védelmével meggyűlt a bajunk, jól védekeztek. Szerencsére a második félidőben jó megoldásokat mutattunk be. Azt gondolom, hogy a mi védelmünk 60 percig rendben volt. Mirko jól védett, és a védelem is jól működött előtte. Most pontosan nem tudom a végeredményt, de talán 7-8 gól van közte, de igazából nem számít, hogy 1 góllal vagy 10 góllal nyersz. Jó meccset játszottunk, és büszke vagyok a srácokra. Most jön egy kis pihenő, persze van, aki a válogatotthoz utazik. Köszönjük a mérkőzést, látjuk még egymást.

Schuch Timuzsin: Gratulálok mindkét csapatnak. Nagyszerű érzés nyerni itt Szegeden. Az pedig, hogy 9 góllal tettük, az majdnem leírhatatlan érzés. Igazi rangadó volt, méltó az előző évek csatáihoz. A kulcs az volt, hogy emberhátrányban 2:0-ra nyertünk abban az időszakban, amit Pastor mester is említett. Úgy érzem ott fordult meg minden. Remek volt a védekezésünk, Mirko hátul sokat segített. A Máté vezetésével szétszedtük a Szegedet. A mai mérkőzést a nagybetűs csapat nyerte meg. Jó érzés, hogy ennyire tudunk küzdeni egymásért.

Juan Carlos Pastor: Gratulálok a Veszprémnek. Sokkal jobbak voltak ma. A meccs kulcsa az volt, hogy az első félidőben döntetlennél nem sikerült belőnünk 4-5 ziccert, ők viszont gólokat szereztek az ellentámadásból. A második játékrészben, amikor 5 góllal vezettek, nagyobb önbizalommal játszottak támadásban. Ez nekünk teher volt, hiszen láthattuk, hogy nem tudjuk majd megnyerni a találkozót. Még csak októberben vagyunk, de ízelítőt adott a Veszprém, hogy milyen szinten kell lenni, ha versenyben akarunk velük lenni. Fontos, hogy együtt legyünk, és együtt dolgozzunk tovább. Aki marad Szegeden, és nem megy a válogatotthoz azzal folytatjuk a munkát. Ez a csapat sok jót adott a szurkolóknak, ma viszont elég rosszul teljesítettünk. Mindig az edzőt kell először elővenni egy ilyen vereség után, ma viszont közösen veszítettük el ezt az összecsapást. Köszönjük a szurkolóinknak a kiváló hangulatot, sajnálom, hogy nem sikerült győznünk. Folytatjuk a munkát.

Bodó Richárd: Gratulálok a Veszprémnek. Nagyon csalódottak vagyunk. Nem így terveztük. Az első 20 percben partiban voltunk. A meccs akkor fordult meg, amikor abban a már említett emberhátrányban 2:0-át tudtak csinálni. Második félidőben megint meg tudott lépni a Veszprém, magabiztosak lettek, jól támadtak, és mi csak futottunk az eredmény után. Ki kell javítani a hibákat és megyünk előre.

MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 21-30 (11-14)

A legeredményesebb játékosok: Sostaric, Bodó, Gorbok, Balogh Zs. 3-3, illetve Tönnesen 7, Manaszkov 6, Marguc, Lékai 4-4