A második félidőre lehet építeni

Két diadal után kikapott a Veszprémi Kézilabda Kft. a másodosztályban, ám úgy, hogy az első félidőt tizennégy góllal elvesztették, míg a következőt héttel megnyerték.

A vendégek már a kezdő sípszó előtt tisztában voltak azzal, hogy nehéz csata vár rájuk, s helyzetüket az sem könnyítette meg, hogy két gólerős spílerükre – Szobol Zsoltra és Márton Balázsra – betegség miatt nem számíthattak. A meglepetésben reménykedő mieink a nyitó játékrészben kishitűen muzsikáltak, miután képtelenek voltak levetkőzni a rutintalanságukat, temérdek hibát vétettek, a védőfaluk képtelen volt megálljt parancsolni az ellen tapasztalt sportolóinak. Mivel nem hozták az elvárt szintet, a ligában egy vereségnél járó hazaiak átszáguldottak rajtuk – és harminc perc alatt döntöttek a pontok sorsáról. A fordulást követően egy másik veszprémi csapat jött ki a pályára, a bátor tinédzserek mentek, rohantak, ráadásul fegyelmezettebb lett a hátsó soruk, támadásban pedig pontosnak, illetve hatékonynak bizonyultak. Ezt a félidőt hét góllal „hozták” a lendületes Éles Benedekék, akik a hajrában is tartották a magas szintet.

Vágó Attila: Az első harminc percben komoly gondjaink voltak a visszarendeződéssel, a produkciónkból hiányzott az agresszivitás, ám ne feledjük: egy remek gárda otthonában vizitáltunk. A szünet utáni játékunkkal elégedett lehetek, lévén, felálltunk a padlóról és volt tartásunk. A végeredményt illetően csalódott vagyok, de azért láttam bíztató jeleket.

Vecsés SE-ÉL Team–Veszprémi Kézilabda Kft. 40-33 (25-11).

Vecsés, 100 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei, Csirke 2, Tóth 1, Kovács 2, Haszilló 3, Szmetán 2. Csere: Sneider (kapus), Füleki, Hári 6, Éles 9, Kreisz 1, Lovas 6, Árpási 1, Bugyáki. Vezetőedző: Vágó Attila.