A Thüringer otthonában győzött a Ferencváros

Az FTC-Rail Cargo Hungaria négy góllal nyert a német Thüringer HC otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A Ferencváros teljes csapattal utazott Nordhausenbe, a hazaiak 16-os keretében viszont öt hely is üresen maradt. Ennek ellenére a Thüringer - a cseh Iveta Luzumova irányításával - gyorsan elhúzott 4-0-ra, a magyar együttes öt és fél perc után volt először eredményes.

A sokat hibázó vendégcsapat Bíró Blanka védéseinek köszönhette, hogy nem került komolyabb hátrányba, de amikor mindkét kapu előtt hatékonyabbá vált a játéka, percek alatt sikerült egyenlítenie (6-6), a 21. percben pedig a spanyol Nerea Pena vezérletével a vezetést is átvette (11-12).

Az FTC a jó támadójáték mellé párosuló gyenge védekezés miatt a szünetben ismét minimális hátrányban volt (15-14).


MTI Fotó: Kovács Tamás (archív)

A második felvonás elején ismét fordított, majd egyre szervezettebb, összeszedettebb játékkal ellépett a Ferencváros (18-22). A hajrában újabb fordulat következett a közepes színvonalú mérkőzés alakulásában, ugyanis a németek felzárkóztak (24-25), de végül Bíró Blanka védéseinek és Kovacsics Anikó góljainak köszönhetően a magyar csapat négy találattal nyert.

A házigazdák - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Luzumova volt tíz góllal.

A Ferencváros november 4-én folytatja szereplését a BL-ben, amikor a Thüringert fogadja.

Eredmény, női BL, 3. forduló, C csoport:
Thüringer HC (német)-FTC-Rail Cargo Hungaria 25-29 (15-14)

Az FTC gólszerzői: Pena 9, Kovacsics 7, Jovanovic, Van der Heijden 3-3, Schatzl, Faluvégi 2-2, Szucsánszki, Snelder, Mészáros R. 1-1