Fair play-elismerés a Telekom Veszprémnek

Október 24-én adta át éves elismeréseit a Magyar Fair Play Bizottság. A magyar női junior válogatott szövetségi edzője, korábbi férfi és női felnőtt szövetségi kapitány, a jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia női szakágvezetőjeként is dolgozó Hajdu János Fair play-diplomát kapott "a sport szolgálatában" kategóriában, míg a Telekom Veszprém együttese köszönőlevélben részesült "fair play-cselekedet" kategóriában.

"A hazai kézilabdasport évtizedek óta meghatározó alakja végigjárta az edzői pálya teljes ranglétráját, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportág nagyszerű eredményeiben" - méltatja a Fair Play Bizottság Hajdu Jánost. "Dolgozott szövetségi kapitányként, felnőtt- és utánpótláscsapatok trénereként, a fiatalok magas szintű felkészítését mindig is szívügyének tekintette. Magától értetődő volt a választás néhány évvel ezelőtt, amikor Balatonbogláron megkezdte működését a sportág utánpótlás-nevelő központja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, hogy őt bízzák meg a női szakág vezetésével. Mindeközben a női juniorválogatott szövetségi edzőjeként is tevékenykedik. Szakmai életútja példaként állítható a pályájukat most kezdő, fiatal edzők elé is."


Fotó: Veszprém Handball

2016 novemberében egy celjei BL-mérkőzésen aratott győzelem után "a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata elindult haza a saját csapatbusszal, Maribornál azonban a jármű számítógép-rendszere hibát jeleztt, ami miatt csak 20 kilométer/órával engedélyezte a haladást. A csapat és a kísérők próbáltak segítséget kérni, de senkit nem értek el. Végül a rivális Telekon Veszprémhez fordultak, amely rögtön elindította saját buszát két sofőrrel. A két jármű Lentinél találkozott, és végül reggel 9-re érkezett vissza a csapat Szegedre. A Pick nehéz helyzetében a Telekom Veszprém az első telefonhívásra segített, ez egy olyan sportszerű cselekedet, amiért jár a nagy elismerés" - szól az indoklás.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook