Egy gól döntött, oda

Remek csatát hozott a másodosztályú bajnokság városi rangadója, a presztízsderbin – az eseményeket sokáig kontroll alatt tartott, mindazonáltal szerencsésebb – világhírű klub helyi „kistestvére” diadalmaskodott.

Szép számú nézősereg előtt kezdődött a párharc, melynek első húsz perce inkább a „vendégekről” szólt: míg a mieink ziccereket hagytak ki, addig ők jól sáfárkodtak a helyzeteikkel. A Vágó-tanítványok hibáit kihasználták és a leindításaiknak köszönhetően hatgólos vezetéshez jutottak. Az eredmény után futott hazaiak ekkor vették fel a mérkőzés fordulatszámát, – feljavulva és kellő agresszivitást mutatva – a nagyszünetig ledolgozták az addig összeszedett hátrányuk kétharmadát. Szobol Zsolték később is nagyszerűen küzdöttek, többször támadtak az „ikszért”, ám nem mindig hoztak jó döntést. Mivel a következő periódusban már higgadtabban, okosabban és türelmesebben iparkodtak – több lövés akadt el Sneiderben is –, öt perccel a lefújás előtt kiegyenlítettek. Végre a saját stílusuknak megfelelő ritmusban produkáltak. Még jobb eredményre is lett volna lehetőségük, csakhogy az addig jól fújt sípmesterek furcsa ítéleteket hoztak. A színvonalas találkozón a döntetlen (valahol) jobban megfelelt volna az összecsapás képének – mert a hatvan percet sokáig uralt rivális elfáradt, viszont szerencsésebbnek bizonyult, ráadásul a bírók jóindulatát is élvezte.


Fotó: archív

Vágó Attila: A háromesélyes mérkőzés első félidejében nem lehettünk büszkék a helyzetkihasználásunkra, azonban a másodikban – nagyvonalakban – a megbeszéltek szerint játszottunk. A hajrában nyerhettünk volna, ha néhány játékvezetői döntés nem bennünket sújt és az ellenfelünknek kedvez. A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Telekom Veszprém U20 26-27 (14-16)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Natkai, Szalay.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei 2/2, Márton 1, Tóth M., Árpási 1, Szobol 4, Szmetán 1. Csere: Sneider (kapus), Lovas 4, Hári 3, Füleki, Kovács 2, Haszilló 3, Csirke 2, Kreisz, Éles 3/1. Vezetőedző: Vágó Attila.