Az FTC házigazdaként is kikapott a Vardar Szkopjétól

A Ferencváros 29-28-ra kikapott a macedón Vardar Szkopje csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton Dabason.

A macedón csapat szerb irányítójának, Andrea Lekicnek olyan komolyan megsérült a válla, hogy körülbelül két hónapig nem játszhat. Műtétre valószínűleg nem lesz szüksége, de a decemberi németországi világbajnokságon nem szerepelhet, és értelemszerűen a dabasi meccset is kihagyta.

A horvát Andrea Penezic góljainak köszönhetően az előző idényben BL-ezüstérmes vendégcsapat kezdett jobban. A Ferencváros védekezésben és támadásban is pontatlanabb volt, többet hibázott.

Elek Gábor vezetőedzőnek már az első félidő felénél időt kellett kérnie. Játékosai többször is eladták a labdát, illetve számos lövőhelyzetet kihasználatlanul hagytak, az ellenfél kézilabdázói pedig őrizetlenül kerültek ziccerbe a másik kapu előtt.

Tetszetős és eredményes támadásokat vezetett a Vardar, hazai oldalon viszont nem változott a helyzet, továbbra is komoly problémák voltak a pontossággal, így a Vardar 16-12-re vezetett a szünetben.

A második felvonás elején tovább nőtt a macedón együttes előnye (13-20), de edzője újabb időkérése után minden játékelemben javult a Ferencváros, és sorozatban ötször talált be. A vendégek kilenc percen keresztül nem dobtak gólt, így szorossá vált az állás (18-20).

A 47. percben az egyre jobban játszó Faluvégi Dorottya góljaival egyenlített az FTC (21-21), a vezetést azonban nem tudta átvenni, mert ellenfele ismét lendületbe került, hatékonyan védekezett és az átlövései védhetetlennek bizonyultak (25-28).

A legvégén Márton Gréta góljaival ismét felzárkózott a Ferencváros, de ez a pontszerzéshez nem volt elég.

A vendégcsapat - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Andrea Penezic volt kilenc góllal, a francia Alexandra Lacrabere és a szerb Dragana Cvijic egyformán ötször volt eredményes.

Az FTC jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárja a BL csoportkörét.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, 5. forduló, C csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Vardar Szkopje (macedón) 28-29 (12-16)

Az FTC gólszerzői: Pena 8, Faluvégi, Van der Heijden, Kovacsics 4-4, Márton G. 3, Szucsánszki 2, Lukács V., Snelder, Schatzl 1-1