Győzelem Andorka vezérletével

Diadalittasan tért haza a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoport tegnapi – számukra egy remek idegenbeli fellépést hozott – játéknapjáról; a sikerüket főként az egységüknek és kapusuk bravúrjainak köszönhetik.

A mieink azon szándéktól vezérelve léptek a másodosztályú tabellán akkor még előttük állt Baranya-megyeiek pályájára, hogy az elképzeléseiket megpróbálják fegyelmezetten megvalósítani. Már az első félidő is küzdelmesnek bizonyult, az eredmény döntetlen körül mozgott – Márton Balázsék csak egyszer-kétszer tudtak két-három góllal meglépni –, ami igazán fontos volt, hogy az eseményeket nagyvonalakban kontroll alatt tartották és a kiélezett szituációkban az őszinél kevesebbet görcsöltek. A mérkőzés két főszereplője kétség kívül a két hálóőr volt: hazai oldalon az egykori válogatott, negyvenhat éves Szente Gábor, míg nálunk a nálánál tizenkilenc esztendővel fiatalabb Andorka Gábor, akik eksztázisban, egymást felülmúlva védtek – időnként őrületbe kergetve az ellenfelek lövőit. Ez azt is jelenti, hogy a vendégek azért hibáztak, rontottak ziccereket, de valahol mégis a valós tudásuknak megfelelően szerepeltek. Kovács Györgyék a fordulást követően is tartották minimális előnyüket, feszesen és erőszakosan védekeztek, ha kellett, foggal-körömmel küzdöttek. Jól összerakott csapat benyomását keltették, Vágó-mester az összecsapás képéhez igazodva forgatta a keretét, így az övéi hellyel-közzel azonos szinten viaskodtak. A hajrát is bírták erővel, a forró pillanatokban nyugodtak maradtak, a rivális pedig nem tudta ledolgozni a hátrányát. Gárdánk a győzelmével – és jobb gólkülönbségével, egyelőre – feljött a hatodik helyre.

Vágó Attila: Ezt a derbit legalább háromszor kellett megnyernünk, de a lényeg, hogy sikerült. A napokban szántunk időt arra, hogy a srácokkal leüljünk beszélgetni, így az eddigi szereplésünkről mindenki elmondhatta a véleményét. Szerencsére helyes mederbe tereltük a dolgokat, mert ezúttal helyén volt a tanítványaink szíve. Nekünk nem a kiesés ellen kell harcolnunk, igenis a középmezőnyben van a helyünk.

Pécsi VSE - Veszprémi Kézilabda Kft. 21-24 (12-13)

Pécs, 200 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei 3, Márton 5, Haszilló 2, Heiczinger 2, Szobol 1, Lovas. Csere: Sneider (kapus), Hári 2, Füleki 1, Tóth M., Szmetán, Éles 6, Kreisz 1, Kovács, Árpási 1. Vezetőedző: Vágó Attila.