A magyar szövetség továbbra is bízik Tomori játékában

A Magyar Kézilabda Szövetségnél (MKSZ) továbbra is bíznak abban, hogy a sérült Tomori Zsuzsanna pályára léphet a válogatottban a decemberi németországi világbajnokságon.

"Ő nagyon ott akar lenni, a válogatottnak nagy szüksége van rá, meglátjuk. Én nagyon bízom benne, hogy kint lesz" - nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC átlövőjének térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, azóta nem léphetett pályára, ennek ellenére szerepel Kim Rasmussen szövetségi kapitány 19 fős keretében.

"Szinte naprakészek vagyunk, minden nap egyeztetünk az orvosokkal" - fogalmazott Novák. Hozzátette, ha a dán edző számít Tomorira a németországi tornán, akkor a szövetség készen áll, hogy egy orvosi csapatot biztosítson a játékos számára.


MTI Fotó: Kovács Anikó

"Bármilyen döntést hoz szakmailag, készen vagyunk rá" - nyilatkozta az MKSZ főtitkára, aki szerint Tomori a csoportkör második felében csatlakozhat a csapathoz, de akár a világbajnokság elejétől a társaival lehet.

A győri klub szerdai szurkolói ankétján az hangzott el, hogy Tomori teljes gyógyulása csak januárra várható.

Az MKSZ elnöksége november végén ülésezik, akkor fogalmazzák meg a hivatalos elvárást a válogatottal szemben. Novák András elmondta, a magyarok csoportja és a keresztág is erős, az elvárás minden bizonnyal a nyolc közé kerülés lesz, "de lehetnek merészebb álmaink, ha mindenki egészséges".

A december 1-jén kezdődő világbajnokságon a magyar együttes a címvédő Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

Kim Rasmussen csapata a jövő héten Norvégiában részt vesz a Möbelringen Kupán, ahol a házigazdákon kívül Oroszország és a Koreai Köztársaság együttesével találkozik.