Otthon sem bírt a PSG-vel a Veszprém

A Telekom Veszprém öt góllal kikapott a vendég Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati játéknapján.

Múlt vasárnap a francia fővárosban a PSG 33-28-ra legyőzte a magyar bajnokot. Az elmúlt idényben bronzérmes veszprémiek a szombati találkozó elején öt góllal elhúztak a legutóbb második francia gárdától (7-2), ám a félidő utolsó öt percére a párizsiak egyenlítettek (10-10), sőt, ujjtörése után visszatérő Nagy László kiállítása nyomán először a mérkőzésen a vezetést is átvették (11-12).


Képgaléria a cikk végén

A szünetre végül döntetlennel vonulhattak a felek, a fordulást követően pedig a PSG lépett el 2-3 góllal, s kemény védekezéssel, gyors lerohanásokkal tartotta előnyét, míg a veszprémiek sokszor hibáztak felállt fal ellen. Tíz perccel a végső dudaszó előtt először került emberelőnybe a Veszprém, s bár a létszámfölényt kihasználva egy találatra megközelítette ellenfelét (21-22), a 41 esztendős Thierry Omeyer kulcspillanatokban bemutatott védéseinek és a tíz góllal zárt Uwe Gensheimer találatainak is köszönhetően újra ellépett a PSG, s már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Ezzel a hat kör után még százszázalékos Veszprém egymást követő második mérkőzését is elvesztette francia riválisával szemben, így valószínűleg játszania kell a nyolc közé jutásért.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vrajnes: Gratulálok a Párizsnak, nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem mindkettőhöz. Oda-vissza jobbak voltak, mi pedig csak néhány elemében voltunk jók a játéknak, és ha a kétszer 60 percet nézzük, akkor megérdemelten nyerték mindkettőt. A Párizs egy nagyon jó csapat, képesek rá, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját, és ma is megmutatták miért. Nekünk egy lépést kell előre tenni, és tanulni a mai mérkőzésből. Keményebben és okosabban fogunk edzeni. Remélem és tudom, hogy egyszer legyőzhetjük a PSG-t. A játékosaim mindent megtettek, hogy legyőzzék ellenfelüket, de nem jöhet össze mindig minden mindenkinek. Nem fogjuk lógatni az orrunk. Kétszer kikaptunk a Párizstól, ezt pedig nem szégyellem. Keményen edzünk hétfőtől.

Momir Ilic: Gratulálok a PSG-nek. Nagyon jól kezdtünk, de tudtuk, hogy nehéz lesz tartanunk azt a szintet 60 percen keresztül. Voltak periódusok a mérkőzés alatt, amikor a koncentráció hiánya és a hibáink vezettek ahhoz, hogy végül nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Omeyernek számos jó védése volt, amelynek segítségével az ellenfél könnyű lerohanás gólokat szerzett.

Staffan Olsson: Elégedettek vagyunk a győzelemmel. Ez volt az egyik legnehezebb meccsünk. Nem kezdtünk jól, de a csapatom visszaküzdötte magát, és ezért büszke vagyok rájuk. A második félidőben voltak problémáink a támadással, azonban szerencsére a kapusunk nagyon jól védett az egész találkozó alatt. Azt gondolom, hogy jó mérkőzésen vagyunk túl, és ennél jobban is tudunk játszani.

Thierry Omeyer: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk. Ez egy igazán nehéz mérkőzés volt, egy kiváló csapat ellen. 60 percig nagyon koncentráltan, és jól kellet játszanunk. Különösen a védekezésünk volt kiemelkedő. A mérkőzés alatt egymásért és együtt küzdöttünk. Nagyon örülök, hogy nyertünk.

Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain Handball 24:29 (12:12)

Veszprém, vezette: Sondors, Licis (lettek)

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 1, Kent Robin Tönnesen 1, Lékai Máté 8, Blaz Blagotinsek 3, Momir Ilic 7/4, Cristian Ugalde, csere: Mirko Alilovic (kapus), Schuch Timuzsin, Gasper Marguc 1, Renato Sulic 1, Nagy László 1, William Accambray, Mirsad Terzic, Dejan Manaskov, Andreas Nilsson 1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

PSG: Thierry Omeyer - Benoit Kounkoud, Nedim Remili 4, Nikola Karabatic 4, Henrik Jensen Möllgaard, Sander Sagosen 3, Uwe Gensheimer 10/6, csere: Jesper Nielsen 1, Luka Stepancic 1, Edouard Kempf 6
Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic

Hétméteresek: 4/4, illetve 6/6
Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc

Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain Handball

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook