Kár a végéért

Komoly hiányérzete lehet a Veszprémi Kézilabda Kft.-nek az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi játéknapja után, mivel már egy megnyert összecsapást engedett ki a kezéből.

A vendégek hét diadallal a tarsolyukban, a tizennégy szereplős blokk listavezetőjeként érkeztek a királynék városába, de a mieink mindjárt az elején odatették magukat: bátran, összeszedetten, és ami a legfontosabb, eredményesen vitézkedtek. Miután hittek magukban, s abban, hogy megtréfálhatják az éllovast, elől és hátul is nagy energiákat mozgósítottak. Andorka-kapus ismét jó napot fogott ki, előtte a rutinosabb társak feszesen és erőszakosan védekeztek, amivel hibázásra kényszerítették az ellenfelet, míg a túloldalon a fiatal tehetségek tiszta, hideg fejjel támadtak. A harcos hozzáállásuknak köszönhetően az első félidőben két-három góllal mentek. A remekül küzdött Lovas Christopherék a fordulást követően sem tisztelték a rivális mutatósorát, úgy futottak ki a pályára, hogy itt csak ők nyerhetnek: az addigi pompás teljesítményükre is rátettek egy lapáttal. Mentálisan erősnek tűntek, az történt a parketten, amit ők akartak, így később öt találat lett a feleket elválasztó különbség. Az ötvenötödik percben még hárommal álltak jobban a mieink, aztán a rutintalanságuk következtében egy új találkozó kezdődött. Teljesen elvesztették az önbizalmukat, s képtelenek voltak megőrizni a nyugalmukat. Idegesítő támadási hibákat vétettek, ajtó-ablak helyzeteket hagytak ki, az ETO pedig kihasználta a – kapura már veszélytelen, felettébb passzív – hazaiak zavarodottságát: az indításgóljaikkal előbb kiegyenlítettek, majd a végén a vezetést is megszerezték.

Vágó Attila: A mai, balszerencsés csata is azt mondatja velünk, hogy még sok tapasztalatra van szükségünk, a hajrábeli üresjáratok nem férnek bele, miközben úgy vélem: ettől a kisalföldi gárdától nem szégyen kikapni. Sokáig minden a terveink szerint alakult, a gondok akkor sokasodtak, mikor a védekezés-támadás ritmusunk megbomlott, és könnyű gólokat kaptunk.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Agrofeed ETO SZESE 23-24 (10-7)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei 1, Márton 4, Haszilló, Heiczinger 1, Szobol, Lovas 4. Csere: Sneider (kapus), Hári 2, Füleki, Tóth M. 3, Éles 5, Bendicsek, Kreisz 1, Kovács 2, Árpási. Vezetőedző: Vágó Attila.