Igenis többre képesek

Nem tűnik reménytelen vállalásnak, hogy a Veszprémi Kézilabda Kft. a másodosztályú bajnokság november huszonhatodiki (vasárnap, 16 óra) körében pontot, vagy pontokat szerezzen a NEKA otthonában.

Az NB I/B Nyugati-csoport előző fordulója után komoly hiányérzete volt a mieinknek, lévén, egy megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből (–Agrofeed ETO SZESE 23-24). Csapatunk már az elején odatette magát a listavezető ellen, elől és hátul is nagy energiákat mozgósítottak, így sok hibára kényszerítették a Rába-partiakat. Az első félidőben is bátran, összeszedetten játszottak – két-három góllal vezettek –, és a fordulást követően sem tisztelték az ellenfelet, annak őszi eredménysorát. Az történt a pályán, amit ők akartak, ám az utolsó öt percben – a rutintalanságuk miatt – elvesztették az önbizalmukat, a győriek pedig kihasználták a teljes zavarodottságukat.

-

Árpási Patrikék ezúttal ahhoz a Nemzeti Kézilabda Akadémiához látogatnak, akik a tabellán éppen mögöttük foglalnak helyet, tízedikek, ugyanazok a paramétereik, mint nekik – vagyis három győzelem, egy döntetlen és egy vereség –, a hétpontos felek között a gólkülönbség dönt. Kiszámíthatatlannak tűnik a Balatonbogláron székelő rivális, a szezonnyitón ugyanis megverték az éllovas kisalföldieket, az első négy csatájuk után egy vesztett pontjuk volt, aztán a következő öt fellépésüket elbukták: az idegenbelieket két-három, míg a hazaiakat nyolc-kilenc góllal.

A bakonyiak nem bánnák, ha a vetélytárs tartaná magát ehhez a sorozathoz, igaz, a Március 15. utcai teremben megvívott legutóbbi derbijük rávilágított arra, hogy még sok tapasztalatra van szükségük, valamint a hajrábeli üresjáratok nem férnek bele az összképbe. Ugyanakkor egy vereségből is sokat lehet tanulni. Ezzel együtt vallják: nem néznek vissza, csak előre, már kizárólag a tópartiakra koncentrálnak. Kemény összecsapásra készülnek, ugyanis egyik együttes sem mehet biztosra. A mieink védekezésben lehetnek még szigorúbbak, bár mostanság nem lehet sok panasz a hátsó alakzatukra – és Andorka-kapus is brillírozik –, míg támadásban jobban és gyakrabban megtalálnák a réseket a hálóőrök mellett. Ha rend lesz a fejükben, aligha nyújtanak visszafogott teljesítményt, felszabadultan, győztes mentalitástól hajtva, siker koronázhatja az elképzeléseiket. Az értük szorítók mindenesetre optimisták, mert Szobol Zsoltéknak még vannak tartalékaik.