A harmadik helyen zárt a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a norvégiai Möbelringen Kupa vasárnapi, utolsó fordulójában, ezzel a harmadik helyen végzett.

Eleinte ritmustalan volt a magyarok játéka, ennek ellenére sokáig vezettek (6-4), de a 19. percben a hatékonyabb dél-koreaiak megfordították az állást, majd növelték a különbséget (7-10). Rasmussen kapitány együttese hét percig nem talált a hálóba, de a szünet előtt Janurik Kinga védéseinek és egy 5-0-s sorozatnak köszönhetően újra vezetett (13-12).

A magyarok edzője a második félidőben már három perc után időt kért, mert szétesően, rosszul kezdett csapata. A védekezés nem volt hatékony, és sok volt a labdaeladás (13-16). Bíró Blanka két büntetőt is kivédett, Görbicz Anita két gólt szerzett átlövésből (16-18), majd tíz perccel a vége előtt Tóth Gabriella ötödik találatával sikerült az egyenlítés (21-21).


Fotó: MKSZ

A hajrában 24-21-es koreai előny után ismét egyenlített a magyar válogatott, majd Görbicz 11. gólja a győzelmet jelentette.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány a mérkőzés után úgy nyilatkozott, nehéz meccset nyertek meg.

"Támadásban nem tudtunk elég szélesen játszani, és nem tudtunk eleget lőni távolról, emiatt sok belemenést követtünk el a gyors koreai védelem ellen. Amikor azonban kellett, a csapatkapitány Görbicz Anita az élre állt és óriásit lendített a többieken" - értékelt a kapitány.

A jövő pénteken kezdődő világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban.

Möbelringen Kupa, 3. forduló:
Magyarország-Koreai Köztársaság 28-27 (13-12)

A magyar gólszerzők: Görbicz 11, Tóth G. 5, Bódi 4, Zácsik 3, Kisfaludy, Klivinyi 2-2, Gávai 1

A játéknap másik mérkőzésén:
Norvégia-Oroszország 27-27 (14-13)

A végeredmény: 1. Norvégia 5 pont (95-79), 2. Oroszország 5 (96-90), 3. Magyarország 2, 4. Koreai Köztársaság 0