Elérték a céljukat

A második félidőben már összeszedetten, igazi csapatként játszott a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi, tóparti fordulóján – nem is maradt el a győzelmük.

Furcsán érezhette magát a kezdő sípszó előtt a vendégek szakmai főnöke, hiszen nyárig – a királynék városába történő érkezéséig – négy szép szezont töltött az akadémistáknál, az előző öt fellépésén kikapott rivális sorában több volt tanítványát üdvözölhette. Egyébiránt a felek teljesen egyforma mérleggel álltak a tabellán a nyitánykor, vagyis egyikük sem mehetett biztosra a másik ellen. A mérkőzés elején sajnálatos esemény szemtanúi lehettek a nézők, Szobol Zsolt súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett, a nagy harcos már nem is tért vissza a pályára. A kiválása megzavarta a mieinket, idő kellett ahhoz, hogy talpra álljanak; miközben a helyüket keresték, a kapus és a védőfal nem mindig értette meg egymást. Mivel a visszarendeződésekkel is akadtak gondok, a néhány találatos előnyét biztosan őrzött vetélytárs könnyű gólokat szerzett: megérdemelt vezetéssel mehettek a nagyszünetre. Együttesünk a második félidőre kimászott a nem túl mély gödörből, átlendült a holtponton – akkor már rend volt a fejekben. Az ellenfél nem tudott mit kezdeni a hét a hat elleni játékukkal, az üresen maradt szélsők és beállók pedig eredményesen fejezték be a jól kialakított akciókat. Szmetán Péterék nagy energiákat mozgósítottak, bátran és felszabadultan iparkodtak, bizonyították, miszerint vannak még tartalékaik. Vágó-mester újabb cserékkel hozta ütembe a gárdáját: a friss emberek új színt vittek az előadásba. A hazaiak 20-23-nál próbálták összeszedni minden erejüket, ám nem tudták nyílttá tenni a derbit, a veszprémiek ugyanis egymásért is küzdöttek, szigorúan védekeztek (…a fordulás után hét gólt kaptak) – mindenki beletett valamit a közösbe, a diadalba.

Vágó Attila: Most is akadtak üresjárataink, főként az első játékrészben, de meggyőződésem, hogy három bajnoki óta felfelé ívelő formát mutatunk: együtt van a közösségünk. Ehhez legyen elég annyi, hogy ma Szobol néhány perc után kivált közülünk, míg a sérült Éles Benedekre és Haszilló Gergőre egy pillanatig sem számíthattam.

Nemzeti Kézilabda Akadémia - Veszprémi Kézilabda Kft. 21-27 (14-12)

Balatonboglár, 100 néző. Vezette: Kovács, Wenzel.

Veszprém: Andorka – Lovas, Szobol 1, Tóth M. 1, Heiczinger 6, Márton 1, Szöllőskei 2. Csere: Sneider (kapus), Hári 2, Füleki, Éles, Haszilló, Kreisz 3, Szmetán P. 7, Árpási 4. Vezetőedző: Vágó Attila.