Hivatalos: Sterbik Veszprémben folytatja, Alilovic Szegedre igazol

Szerdán hivatalossá vált a néhány hete felröppent hír, mely szerint 2018. július 1-től a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a kapus Sterbik Árpád. Az együttes horvát válogatott hálóőre, Mirko Alilovic ezzel párhuzamosan a Pick Szegedhez igazol.

A 38 éves, magyar származású, szerb és spanyol állampolgár Sterbik 2001 és 2004 között már szerepelt a bakonyi klubban, a veszprémiek színeiben lett nemzetközi szinten elismert kapus. A magyarországi évek után a Ciudad Realt (2004-2011), az Atlético Madridot (2011-2012), majd a Barcelonát (2012-2014) erősítette, jelenleg a Bajnokok Ligája-címvédő RK Vardar játékosa. A Ciudaddal háromszor (2006, 2008, 2009), míg a macedónokkal egyszer, idén nyár elején hódította el a BL-trófeát.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

"Volt több ajánlatom is, de a Veszprém hívását nem tudtam visszautasítani - idézi Sterbik Árpádot a Veszprém honlapja. - Az eddigi karrierem során az tartott életben, az tartott ezen a szinten, hogy mindig a legmagasabb célokért küzdöttem. Ez Veszprémbe érkezésemkor kezdődött, ahol a BL-ben játszhattam és az elvárások évről évre egyre nagyobbak lettek. Ez igaz volt a következő állomáshelyeimre is. A Telekom Veszprém évek óta Európa legjobb néhány csapata közé tartozik, ezért nem volt kérdés számomra, hogy hova igazoljak."

A veszprémiek jelenlegi kapusai közül a horvát válogatott Alilovic szerződése jövő nyáron lejár, s a Pick Szeged ugyancsak szerdán jelentette be, hogy 2018-tól három évig őket erősíti majd. A veszprémi csapat másik hálóőre a magyar válogatott Mikler Roland.