Javier Sabaté is szurkol a magyar válogatottnak

Javier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott előző szövetségi kapitánya is szurkol a magyar női csapatnak a németországi világbajnokságon.

"Nem a rajt a legfontosabb egy tornán. A lányok nem kezdtek jól, de látszott rajtuk az akarás, és Argentínát jó játékkal győzték le" - nyilatkozta az MTI-nek kedden a spanyol edző.

Hangsúlyozta, a lengyelek elleni csütörtöki, illetve a csehekkel szembeni pénteki csoportmérkőzés rendkívül fontos lesz a folytatás szempontjából.

A magyar válogatott szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, kedden pedig 33-15-re legyőzte Argentínát.

Sabaté elmondta, jelenleg Berlinben él, ezért volt lehetősége ellátogatni Bietigheim-Bissingenbe, hogy szurkoljon a női csapatnak, illetve üdvözölje a magyar szövetség vezetőit.

A spanyol, a katalán, az angol és a magyar után a német lesz az ötödik nyelv, amit az edző megtanul. Emellett továbbra is pihenéssel és rengeteg mérkőzés megtekintésével tölti az idejét, amire Berlinben és környékén számos lehetősége van.

A 41 éves Sabaté a szintén spanyol Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett Veszprémbe, 2015-ben lett a csapat vezetőedzője, tavaly március óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltotta.

Irányításával a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában tavaly második, idén harmadik lett, a SEHA Ligában egy évvel ezelőtt győzött, és idén is döntőt játszhatott, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig mindkét szezonban megnyerte. A nemzeti együttes a vezetésével kijutott a januári franciaországi világbajnokságra - ahol az olimpiai bajnok Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőig jutott -, majd a jövő januári horvátországi Európa-bajnokságra is.

Nyáron még úgy fogalmazott, a mostani szezonban nem szeretne edzőként dolgozni, most viszont elmondta, hogy ismét van ereje és energiája, hiszen kipihente magát, feltöltődött, és már nem zárja ki, hogy hamarosan ismét munkát vállal.

Természetesen a Veszprém mérkőzéseit is örömmel nézi a televízióban, és drukkol előző csapatának. "A Veszprém továbbra is az egyik legnagyobb klub a világon, ahol minden meccsen és minden versenysorozatban a győzelem a cél. A BL-re is igaz, hogy nem a szezon kezdete a legfontosabb, hanem a vége, ahogyan már korábban is mondtam" - nyilatkozta Javier Sabaté.