Szucsánszki Zita csatlakozott a magyar csapathoz

Szucsánszki Zita kedden megérkezett a németországi női kézilabda-világbajnokság helyszínére, és csatlakozott a magyar válogatotthoz.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a Ferencváros irányítója a keddi, Argentína elleni mérkőzésen még nem lép pályára, de csütörtökön és pénteken, a lengyelekkel és a csehekkel szemben már lehetőséget kaphat, amennyiben Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihasználja első cserelehetőségét.


Fotó: MTI

"Nagyon örülök, hogy itt lehetek a csapattal. A mai meccsen nagyon szurkolok, és szeretnék mindenben segíteni, amiben tudok" - idézi az MKSZ honlapja Szucsánszkit, aki vállsérülése miatt nem került be a vb-keretbe.

Hozzátette, az argentinok elleni találkozó után dőlhet el, pontosan milyen szerep várhat rá, de az elmúlt két hétben is folyamatosan edzett, mert szeretne mielőbb csúcsformába kerülni.

A magyar válogatott szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.