Rátaláltak a helyes útra

Nagy fegyvertény lenne, ha a Veszprémi Kézilabda Kft. december kilencedikén (szombat, 18 óra) két vállra fektetné a Százhalombattai KE-t, a mieink ígérik: odateszik magukat a hatvan percre.

Csapatunk a minap jól végezte a dolgát az NB I/B Nyugati-csoportban, a Csurgói KK U20 ellen újabb győzelemnek örülhettek (37-24). Az egységes és felfelé ívelő formát mutató hazaiak komolyan vették az utolsó helyezettel vívott csatát, annak az elejétől a végéig domináltak. A vendégek nem tudtak mit kezdeni az egymásért is küzdött sportolóinkkal, akik nagy önbizalommal tették a dolgukat, elhitték, hogy az őszi teljesítményüknél többre képesek. Kihasználták az ellenfél hibáit, igaz, a hajrában, a tekintélyes előnyük birtokában már nem voltak oly’ pontosak.

A másodosztályú tabella nyolcadik helyét – tizenegy ponttal – birtokló Andorka Gáborék a következő fordulóban is kézben tartanák az irányítást, folytatnák tovább a jó sorozatukat, ám a battaiak otthonában nehezebb dolguk lesz. A tizenkét pontjával a hetedik „rajtrácson” álló vetélytárs eddig hatszor játszott odahaza, a négy megnyert derbijét kétszer egy, illetve két és négy góllal hozta. Az előző körben hét találattal kaptak ki a Tatai AC vendégeként.

A bakonyiak a kezdeti nehézségeik után mintha felegyenesedtek volna a ligában, – visszakapaszkodva – kiheverték és feldolgozták a korábbi vereségeiket, a riválisoknak már nem kínálják tálcán a lehetőségeket, a helyzeteket. Az idegenbeli szereplés okán ezúttal nem őket nyomja a tét, ezzel együtt a siker reményében indulnak útnak. Most is mindennek az alapja, hogy a kapus és a védőfal jól megértse egymást, ha úgy tetszik: ellenálljon a vetélytárs nyomásának. Ha arról van szó, megállítanák a battaiak lerohanásait, de amennyiben ülnek a lövéseik, úgy nem teszik naggyá a túloldali hálóőrt. Támadásban is sok variációs lehetőséggel rendelkeznek, ha indokolt lesz, igyekeznek azokat mielőbb befejezni, viszont akkor sem esnek kétségbe, ha türelmesen kell tenni a dolgaikat. A játékukban még akadnak üresjáratok – az kisebb korrekciókra szorul –, de ami a legfontosabb: mivel volt hitük, az elmúlt hetekben rátaláltak a helyes útra. Egy biztos, tudnak a legutóbbinál jobban is játszani, igaz, ahhoz további energiatartalékokat kell mozgósítaniuk.