Kikapott a franciáktól és kiesett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaország csapatától a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, vasárnap Lipcsében, így elbúcsúzott a tornától.

A franciák kezdtek jobban (3-1), majd szűk másfél percig kettős emberelőnyben játszhattak a magyarok, de csak egy góllal csökkentették a hátrányukat, mert Görbicz Anita kihagyott egy büntetőt. Kim Rasmussen szövetségi kapitány először a 13. percben kért időt (6-3), mert csapata támadásai rendkívül pontatlanok voltak.

A rövid szünet után az ellenfél védekezése pontatlanná vált, a magyar együttes felzárkózott (7-6), de ezután ismét a lendületesebb, gyorsabb franciák szereztek gólokat, ráadásul Kovács Anna is elhibázott egy hétméterest.

Bíró Blanka egyre nagyobb bravúrokat mutatott be a kapuban, és erre, illetve a csereként beállt játékosok teljesítményére alapozva sikerült az egyenlítés (9-9). Az első félidő hajrájában ismét pontatlanná váltak a magyarok támadásai, ezt kihasználva az olimpiai ezüstérmes franciák a szünetben megint három találattal vezettek (14-11).


Fotó: MTI

A 39. percben volt először négy találat az ellenfél előnye (18-14). Kovacsics is kihagyta a büntetőt, Rasmussen pedig időt kért, mert 17 perccel a vége előtt még volt esély a fordításra (21-17). Továbbra sem volt átütőerő a támadásokban, sőt egyre pontatlanabbá váltak a lövések, ezért a 46. percben már öt találat volt a különbség (23-18), amit Rasmussen csapata nem tudott ledolgozni.

A franciák legeredményesebb játékosa Alexandra Lacrabere lett öt góllal, és a meccs legjobbjának is őt választották. A Siófok KC francia légiósa, Estelle Nze Minko egyszer talált a hálóba.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 48. alkalommal találkozott egymással, és 32 magyar győzelem és két döntetlen mellett ez volt a 16. francia siker.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Franciaország-Magyarország 29-26 (14-11)

Lipcse, 1400 néző, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 45/29, illetve 45/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc

Magyarország: Bíró - Schatzl 3, Klivinyi 3, Kisfaludy, Szekeres, Szucsánszki, Bódi 3. Cserék: Görbicz 2, Szöllősi-Zácsik 2, Kovacsics 6, Mayer, Kovács A., Háfra 1, Lukács 6, Mészáros, Janurik