Megint 40

Ismét negyven gólt szerzett magyar bajnoki ellenfele ellen a Telekom Veszprém, ezúttal a Cegléd maradt alul a címvédővel szemben.

Az első negyed órában még pariban volt a vendégegyüttes, de 6:6 után beindult Ligetvári Patrik és Iman Dzsamali. A jó védelemnek köszönhetően a félidőig már csak három gólt szereztek a vendégek, 16:9-cel fordultak a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőben már egyáltalán nem volt kérdés, hogy a Veszprém otthon tartja a két pontot, hét perc kellett a vendégeknek, hogy gólt szerezzenek a szünet után. A kiváló védelem mögött a szintén remeklő Mirko Alilovic állt, aki még inkább megnehezítette a ceglédiek dolgát. A továbbiakban csak az volt a kérdés, hogy a Telekom ismét eléri-e a negyven lőtt gólt. A Marguc-Ugalde páros kínai figurái hozzásegítették Győrit, hogy az 59. percben lőtt góljával 40:15 legyen az állás. A vége sípszóig Radovic lőtt büntetőt, de Alilovic azt is kivédte, végül Győri és Blagotinsek összejátszásából a beállós szerezte a mérkőzés utolsó gólját, 41:15-re nyert a hazai csapat.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Elégedett vagyok a játékkal, amit a csapatom mutatott. A támadásban és a védekezésben is száz százalékot nyújtottak. Örülök a két pontnak, az év utolsó mérkőzésein is ez a célunk.

Nagy Károly: Teljesen más célja volt mindkét csapatnak ezzel a mérkőzéssel. Az első húsz percben azzal a sorral álltam fel, amelyik majd a Fradival veszi fel a harcot. Nem akartam úgy járni, mint a Tatabánya elleni mérkőzésen, nem veszthetünk több ember, mert akkor ennek a csapatnak még első sora sem lesz, nemhogy második.

Telekom Veszprém - Ceglédi KKSE 41:15 (16:9)

Veszprém, vezette: Fekete T., Tóth D.

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 10/2, Renato Sulic 1, Nagy László 1, Ligetvári Patrik 2, Momir Ilic, Cristian Ugalde 6, csere: Győri Mátyás 4, Iman Jamali 6, Ancsin Gábor 2, Andreas Nilsson 2, Kent Robin Tönnesen 2, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic 1, Blaz Blagotinsek 4
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Cegléd: Pallag Péter - Mirko Radovic 3, Ivan Perisic 5/2, Juhász Károly, Szabó Bence, Borsos Tamás 2, Lászlai Szabolcs, csere: Milos Mojsilov (kapus), Dávid Máté, Megyeri Péter, Tóth Károly Attila, Tomislav Radnic 3, Hódi Lóránd, Csapi Bence Jenő 1, Müller János, Imregi Ferenc 1
Vezetőedző: Nagy Károly

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc
Hétméteresek: 2/2, illetve 4/2

6

Képgaléria