Könnyed évzárás

Az év utolsó mérkőzésén a Telekom Veszprém az Orosházát fogadta a magyar bajnokságban. Nem kellett megszakadnia a győzelemért.

A nagyok hiányoztak a Telekom kezdőcsapatából ahogy az várható is volt, de Schuch Timuzsin kezdő beállóként szokatlan látványt nyújtott. A támadásban is bizalmat kapó játékos két góllal hálálta ezt meg Ljubomir Vranjesnek. A 12. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendégek hétperces gólcsendje lehetőséget adott a hazaiaknak nagy előny kialakítására. Zsinórban öt gólt szereztek a hazaiak, amit a szünetre sikerült még eggyel tovább növelni, 18-12- vel fordultak a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A második játékrészben már egyértelműen a Veszprém kezében volt a mérkőzés, de az Orosháza bevállalós játéka szórakoztatta a közönséget. A 38. perctől egy tízperces vendég gólcsend következett, ami alatt a hazaiak hét találatot is szereztek, majd az 53. perctől az 59-ig ismét képtelenek voltak bevenni az orosháziak Alilovic kapuját. A vendégek egyetlen gólzsákja Ivan Milas volt, egy kivételével az összes orosházi gólt ő szerezte a második játékrészben. A végére a Telekom nem jutott el negyven lőtt gólig, de így is 37-20- ra nyert, ami igencsak szép karácsonyi ajándék a szurkolóknak.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Szerintem jó mérkőzés volt, az elejétől kezdve jó volt a védekezésünk. Támadásban túl sok hibát vétettünk az első félidőben, de hatgólos előnyünk volt és a szünetben tudtunk váltani. Mindenki tudott játszani, nagyon büszke vagyok a fiatalokra, mert augusztus óta küzdenek azért, hogy játszhassanak. Még szükségük van pár kilóra, de fejben már most ott vannak.

Mirko Alilovic: Tipikus vakáció előtti mérkőzés volt, de száz százalékosan igyekeztünk odatenni magunkat. Pozitív dolog, hogy nem sérült meg senki. A cél az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, ez főleg a második félidőben sikerült megvalósítani.

Buday Dániel: Tipikus karácsony előtti utolsó mérkőzés volt. Mindkét csapat jó tempót diktált, közönségszórakoztató mérkőzés volt. Az én csapatom 45-50 percig voltak jó megoldásaink, utána nyílt az olló, a nagyobb tudás érvényesült, papírforma szerint nyert a Veszprém.

Strannig János: A Veszprém ellen mindig nagyon jó játszani. felszabadultan játszhattunk, ugyanakkor vétettünk olyan hiábkat, amiket más mérkőzéseken nem. Mindent megtettünk, hogy gólt szerezzünk, ilyenkor mindent bevállal az ember, ezért tűnhetett úgy, hogy butaságokat csinálunk. A mérkőzés utolsó szakaszában valami teljesen felborult fejben, elkezdtük kapni a gólokat, de azon kívül nem volt vészes.

Telekom Veszprém - Orosházi FKSE 37:20 (18:12)

6

Képgaléria