Kiköszörülnék a csorbát

Egy győztes csata visszaadná a Veszprémi Kézilabda Kft. sportolók önbizalmát; ez február nyolcadikán (csütörtök, 19 óra) a Szigetszentmiklósi KSK otthonában, példás fegyelemmel és küzdeni tudással, illetve kellő bátorsággal sikerülhet.

A mieink hétvégén rosszul kapták el a rajtot az NB I/B Nyugati-csoport második, „tavaszi” felvonásában, mivel képtelenek voltak felszabadultan játszani, nem hittek magukban és a lehetséges sikerükben, a PLER-Budapest diadalittasan távozhatott a Március 15. utcai teremből (18-26). Az akkor még ötödik helyen állt hazaiak meglepetésre készültek, ám mint utóbb kiderült: hiányzott belőlük a bátorság, a pontosság és a magabiztosság. Emiatt a támadásaik balul sültek el, inkább csak fellángolásaik voltak. A téthelyzet (…ami nem jelentett különösebb eredménykényszert) bénítólag hatott rájuk, és „jófiúkká” váltak. Pedig a téli tesztmérkőzések arról árulkodtak, hogy jó formában vannak.

A tabella hetedik helyére visszacsúszott csapatunk ezúttal ahhoz a szigetszentmiklósiakhoz utazik, akik ősszel mifelénk törtek borsot Füleki Áronék orra alá (20-23). Az eddig ötven százalékos veszprémiek (…a hat-hat győzelem és vereség mellé két döntetlent „tettek”) akkor sem a szebbik arcukat mutatták. Az első félidőben vezettek ugyan egy-két góllal, aztán elkezdtek kapkodni, aminek következtében rossz döntéseket hoztak. Miután rossz felfogásban viaskodtak, saját magukat verték meg, jóllehet többször is rohamoztak a döntetlenért. Az ellenfél jelenleg – kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel – negyedik. Az Iváncsik Ádám, Éliás Gábor, Nagy Tamás és Pádár Dávid tolta gárdájuk legutóbb szintén kikapott (–Tatai AC 23-19).

- A napokban sokat beszélgettünk a srácokkal, hogy levetkőzzék a gátlásaikat, hogy búcsút intsünk a hétvégén mutatott félénk produkciónknak – mondta Vágó Attila vezetőedző. Az az érdekes, vagy inkább bosszantó, hogy a tanítványok a gyakorlásokon mindent jól, majdhogynem készségszinten megcsinálnak, aztán a bajnokikon úgy teljesítenek, mint egy megszeppent diák a dolgozatíráskor. Ezen változtatnunk kell, miközben Szigetszentmiklóson roppant nehéz dolgunk lesz. A vetélytársunknak két arca van: mattolt már erős műhelyeket, majd vérzett el nálánál gyengébbek ellen. Nem a legimprovizatívabbak, de amit tudnak, azt álmukból felkeltve is megcsinálják

A bakonyiak remélhetőleg túltették magukat az előző kisikláson, s egymásba vetett bizalommal hibákra kényszeríthetik a kellemetlen stílusú riválist. Ami biztos: egyrészt, túl sok rövidzárlat nem férhet bele az előadásukba, másrészt, egy siker jót tenne a lelkeknek.