Nagy szívvel és motiváltan

Ha erejéhez és tudásához mérten, illetve fegyelmezetten, ám mégis bátran játszik a Veszprémi Kézilabda Kft. február 17-én (szombat, 11 óra), akkor megszabadulhat az idei, vesztes csatái terheitől.

A mieink éppenséggel nincsenek jó passzban, a két „kétezertizennyolcas” fellépésüket elvesztették az NB I/B Nyugati-csoportban, ráadásul legutóbb, a Szigetszentmiklósi KSK ellen rossz felfogásban vitézkedtek (25-21). Rövidzárlatok jellemezték a produkciójukat, és abban nyoma sem volt önfeledt műsornak. Gyámolatlanul teljesítettek, a szakmai stáb szerint hiányzott belőlük a küzdeni tudás, az alázat, ilyenformán hozzáállásbeli problémákkal is szembesültek. Mivel a rivális főként a vendégek hibáiból élt, a napokban rendet kell(ett) tenni a fejekben.

A hat győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel a nyolcadik helyre visszacsúszott együttesünk hétvégén azt a Balatonfüredi KSE U20-at fogadja a Vetési gimnázium tornatermében, amely idén velük ellentétes utat járt be: nyertek a KK Ajka (26-27) és a Tatai AC ellen (29-22). A tópartiak jelenleg négy ponttal többet gyűjtve – nyolc diadallal, két pontosztozkodással és öt „zakóval” – a hatodikak. Éles Benedekék ősszel ellenük szerezték meg az első pontjukat a másodosztályban, a velük megvívott derbi után indultak meg felfelé a lejtőn. Akkor, ha a végén kicsivel összeszedettebbek, siker koronázza az elképzeléseiket (22-22). Vágó Attila edző tanítványai az elején rossz döntéseket hoztak, aztán összekapták magukat: okosan és taktikusan támadtak, s hátul is jól szuperáltak. Négy góllal is vezettek, magas színvonalon muzsikáltak, s nagyobb is lehetett volna az előnyük, ha nem rontanak ziccereket és büntetőket. A hazaiak a hajrában szerencsével egyenlítettek, vagyis a veszprémiek egy már megnyert csatát engedtek ki a kezükből.

A bakonyiak nem szeretnék, hogy a közelgő mérkőzést követően keserű maradjon a szájuk íze. Hogy mi szükségeltetik ehhez?! Mindenekelőtt az, hogy motiváltak legyenek, hogy úgy játszanak, mint, aki nem ismer lehetetlent. Amennyiben a szó jó értelmében féktelenül, jó sebességgel és a megbeszéltek szerint iparkodnak, úgy irányíthatják a játékot. Egy siker önbizalmat adna nekik, de ahhoz az utolsó erejükig kell küzdeni, ha úgy tetszik: óriási szívvel kézilabdázni.