Ambros Martín nem hosszabbít szerződést Győrben

Nem hosszabbítja meg szerződését Ambros Martín, a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

A klub honlapjának beszámolója szerint a spanyol tréner a Vasas felett aratott idegenbeli pénteki sikert követően tájékoztatta a klub vezetését és a játékosokat döntéséről.

"Ahogy azt pár hónappal ezelőtt a szurkolói ankéton elmondtam, a döntésemet úgy hozom meg, hogy az a csapat érdekét szolgálja. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált" - idézi az oldal Martínt, aki hozzátette, élete legnehezebb döntését hozta meg.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

"Az elmúlt hat évben rengeteget kaptam a klubtól, a játékosoktól, valamint a szurkolóktól és a győriektől is, ám úgy érzem, most eljött az ideje a változásnak" - fogalmazott a tréner, aki 2012 óta irányítja a Győrt, s a többi között 3 Bajnokok Ligáját, 3 magyar bajnoki címet és 4 Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett az együttessel.

Kifejtette, az elmúlt hetekben az együttes körüli körülmények arra irányították, hogy meghozza ezt a döntést a csapat érdekében.

"A szívem Győré és a csapaté, de az eszem a távozás mellett döntött. Természetesen ez nem befolyásolja az idei szezont, minden fronton győzni szeretnénk! Mindörökké ETO!" - hangsúlyozta Ambros Martín, aki 2016 októbere óta román szövetségi kapitányként is dolgozik, abban az évben Elek Gáborral közösen rövid ideig vezette a magyar női nemzeti csapatot is.

A honlap kitért rá: a Győri Audi ETO KC vezetése elfogadta a tréner döntését, és tudomásul veszi azt.