Más felfogásban játszottak

Megszerezte idei első diadalát a másodosztályú bajnokság Nyugati-csoportjában a Veszprémi Kézilabda Kft., gárdánk még nem érte el a legjobb formáját, de a közelmúltban mutatottnál motiváltabb volt.

Mivel a hazaiak februári teljesítményében akadtak hozzáállásbeli problémák, a szakmai stáb a napokban próbált rendet tenni a sportolók fejében. Ennek az lett a hozománya, hogy a Vágó-tanítványok összeszedettebben és fegyelmezettebben iparkodtak az NB I/B megyei rangadóján. Mindazonáltal nem volt könnyű dolguk, mert a tópartiak idén még nem hullajtottak pontot, más kérdés, hogy az egyik „gólgyárosuk” nem tarthatott velük a királynék városába. Az első félidőben a „húzd meg, ereszd meg taktika” érvényesült, ha az egyik fél ellépett egy-két góllal, a másik kisvártatva egalizált (3-3, 6-6, 9-9). A fordulást követően tíz-tizenkét percig még kemény diót jelentettek a fürediek, igyekeztek méltó ellenfelek lenni, aztán az Andorka Gábor és Haszilló Gergő tolta, a csata jelentős részében jól védekezett bakonyiak ráléptek a gázpedálra (13-13, 21-16). A mérkőzés hátralévő részében a mieink nem mentek bele kockázatos megoldásokba, továbbra is mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, ám az előző derbikhez képest akaratosabb veszprémiek a lefújásig okosan tartották az előnyüket – igaz, önfeledt produkcióval (egyelőre) nem szolgáltak. Így a ligában ötven százalékosra alakították a mérlegüket, a tabellán „megérkeztek” a hétvégén nem túl acélos formát futott fürediek mögé, a hetedik helyre.

Vágó Attila: Elájulnunk nem szabad magunktól, de a mai játékunk már tartogatott pozitívumokat. Koncentráltabbak és bátrabbak voltunk, mintha kezdett volna visszatérni a küzdőszellemünk, az önbizalmunk és a sportág iránti alázatunk. A védekezésünkkel kifejezetten elégedett vagyok, azonban a folytatásban még többet várok el a srácoktól.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Balatonfüredi KSE U20 22-18 (10-10)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 2, Füleki 2, Haszilló 7, Kovács 1, Tóth M., Hári 3/1. Csere: Lovas, Kreisz, Éles 3/1, Sótonyi 1, Heiczinger 1, Bendicsek, Melnyicsuk 2, Csiki. Vezetőedző: Vágó Attila.